Vijesti Društvo Oglasili se iz EFT Stanari nakon zamućenja Ukrine

Oglasili se iz EFT Stanari nakon zamućenja Ukrine

0

Obilne padavine u proteklim danima su uzrok zamućenja vodotokova u području Stanara kao i u svim ostalim područjima koja su bila zahvaćena nevremenom. Nastali bujični tokovi uobičajeno sa sobom nose određene količine zemlje, pijeska i drugih materijala od kojih se sastoji teren slivnih površina“, saopštili su iz preduzeća “Elektrane Stanari”.

Navode da otkrivka sa manjeg dijela rudnika Stanari preko koje su prošli bujični tokovi ne sadrži štetne materije a pojava karakteristične boje potiče od pijeska koji čini osnovnu građu terena u ovom regionu, piše TV K3.

U saopštenju napominju da u svom radu rudnik Stanari ne koristi “prljave tehnologije” i ne dodaje reagense u radne pocese te redovno provodi mjere zaštite definisane važećim dozvolama.

TV K3

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here