Politika Izbori 2016 OIK: Obavještenje za birače koji glasaju van BiH

OIK: Obavještenje za birače koji glasaju van BiH

0

Opštinska izborna komisija obavještava državljane BiH koji borave izvan BiH o prijavama za upis u izvod iz Centralnog biračkog spiska za glasanje van BiH.

IMG_0749_S

REPUBLIKA SRPSKA
OPŠTINA DERVENTA
OPŠTINSKA IZBORNA KOMISIJA

Obavještava državljane  BiH koji imaju biračko pravo ( biračko pravo imaju lica koja ispunjavaju uslove: da do dana izbora ima navršenih 18 godine, da je državljani BiH  i da ima prijavljeno prebivalište u BiH), a koji privremeno borave van BiH , kao i  državljane BiH koji imaju  status izbjeglog lica iz BiH da je krajnji rok prijave za upis u izvod iz Centralnog biračkog spiska za glasanje van BiH, 19. juli 2016. godine, kako bi te prijave bile obrađene za  Lokalne izbore 2. oktobra 2016. godine.

  1. A) OBRAZAC PRP-1 PRIJAVE ZA GLASANjE VAN BIH za državljane koji se prvi put prijavljuju za glasanje van BiH  MOŽE SE  DOBITI I U CENTRU ZA BIRAČKI SPISAK OPŠTINE DERVENTA KOJI SE NALAZI U ZGRADI OPŠTINE DERVENTA, I SPRAT, KANCELARIJA BROJ 18

PRIJAVA SE MOŽE DOBITI I PREKO :

– Web stranice  Centralne izborne komisije BiH( www.izbori.ba)

  1. B) OBRAZAC PRP-2 PRIJAVE ZA GLASANjE VAN BIH za birače koji su bili upisani u izvod iz Centralnog biračkog spiska za glasanje van BiH na prethodnim izborima 2014. godine ili su se upisali do dana objave izbora, biće upućen na adresu u inostranstvu koju je birač dostavio prilikom posljednje prijave za glasanje van BiH ili na adresu o čijoj je promjeni obavijestio Centralnu izbornu komisiju BiH do dana raspisivanja izbora 04.05.2016. godine.

Uz prijavu se dobija vodič za prijavu i uputstvo za popunu prijave te naznaka svih dokumenata koje je obavezno dostaviti uz prijavu. Sve  dodatne informacije se mogu dobiti na dežurne telefone:

–   +387 33 251 331;

–   +387 33 251 332

PRIJAVE ZA UPIS U IZVOD IZ CENTRALNOG BIRAČKOG SPISKA ZA GLASANjE VAN BiH SE DOSTAVLjAJU NA ADRESU:

IZBORI U BOSNI I HERCEGOVINI
Poštanski pretinac 451
71000  Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Ili
Na faks: +387 333 251 333 i +387 033 251 334
Ili
Putem e-maila: [email protected]

derventa.ba

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here