Vijesti Sport OK “Derventa” porazom okončao sezonu: “Izgradnja vlastitog igračkog kadra i dalje prioritet”

OK “Derventa” porazom okončao sezonu: “Izgradnja vlastitog igračkog kadra i dalje prioritet”

0

U posljednjem prvenstvenom kolu derventske odbojkašice su gostovale kod drugoplasirane ekipe Inove i u meču bez rezultatskog značaja zabilježile su još jedan poraz.

Naime, već od ranije je poznato da će Dervenćanke, koje ove sezone nisu osvojile ni bod, od naredne sezone nastupati u Drugoj ligi, dok su Banjalučanke “zacementirane” na drugoj poziciji.

Iako će biti još prilika za ozbiljnije sumiranje ostvarenog i planiranje budućeg, već sada je jasno da slijedi repozicioniranje, te da se klub mora svesti u realne okvire, u skladu s aktuelnim sveukupnim ambijentom i prilikama, kaže predsjednik kluba Dražen Popović.

U odnosu na usvojeni dugoročni plan, postignuta je finansijska likvidnost i solventnost, organizaciona transparentnost, legalitet i legitimitet, što se može ocjeniti pozitivnim i kao preduslov dugoročnije konsolidacije. Dugogodišnje zanemarivanje ozbiljnijeg rada sa ostalim selekcijama, dajući prioritet nekolicini igračica prve ekipe, ostavilo je veliki vakum u igračkom kadru, što je i jedan od osnovnih razloga najlošijeg rezultata u istoriji, pojašnjava Popović.

Opredjeljenje na izgradnju vlastitog igračkog kadra je i dalje prioritet.

S obzirom na rezultate rada Škole odbojke, i u tom kontekstu se angažovanje trenera Hadžića pokazalo kao pun pogodak, jer se tek od polaznica škole može očekivati ozbiljnija selekcija i eventualni rezultati. Realno, kvantitativno i kvalitativno stanje raspoloživog igračkog potencijala će biti presudni faktor u odluci o učešcu u takmičenju naredne sezone, najavio je Popović, dodajući da će nakon analize rada na ljeto biti odlučeno o Hadžićevom daljem angažmanu.

Prva liga RS, 18. kolo: O.K.”Inova” – O.K.”Derventa” 3:0 (25:8, 25:11, 25:10). OK Derventa: Pjeranović, Kuzmanović, Simić M, Smiljić, Bogdanović (L), Stjepanović, Babić (K), Popović, Simić A. Trener: Nović Žiko.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here