Vijesti Sport OK Derventa: Proglašene najbolje odbojkašice sezone na izmaku

OK Derventa: Proglašene najbolje odbojkašice sezone na izmaku

0

Odbojkaški klub „Derventa“ je odmah nakon obavještenja zvaničnih institucija o mogućnosti održavanja trenažnog procesa počeo s radom škole odbojke, predpionirske i pionirske selekcije.

Treninzi su se odvijali u skladu s preporukama nadležnih organa u Sportskoj dvorani, a u radu s mlađim kategorijama su učestvovala četiri trenera.

Iako je ovo bio relativno kratak period rada, uvažavajući i specifičnost uslova vezanih za pandemiju, izuzetno sam zadovoljan prije svega brojem djece, pokazanim angažmanom i redovnošću dolazaka, kao osnovnih preduslova za stvaranje vlastitog igračkog potencijala. Djevojčice su vidno napredovale u tehničko-taktičkom smislu, a posebno raduje činjenica da su u dobroj mjeri usvojile odabrani koncept rada, sportsku filozofiju i mentalitet, a time smo im na najbolji način otvorili vrata u svijet ovog divnog sporta. Čeka nas još puno predanog i istrajnog rada, ali su stvoreni dobri preduslovi i osnova, te smatram da treba angažovati sve resurse u provođenju ovog koncepta, dugoročno posmatrano jedinog ispravnog i opstojnog za male sredine, riječi su najtrofejnijeg BH odbojkaškog stručnjaka Gorana Hadžića.

Hadžić dodaje da je važno napomenuti da za dvije godine rada po novom konceptu niti jedan predviđeni trening nije otkazan, što je odraz organizacionog ustroja i svojevrsna pohvala za stručni kadar.

Obzirom da je nakon konsultacija s igračicama i roditeljima odlučeno da se napravi pauza tokom vrelih ljetnih dana, po završetku posljednjeg ovosezonskog treninga je upriličen svečani čin proglašenja najuspješnijih u akciji „Odbojkašica sezone“.

Od prvog treninga je evidentiran i adekvatno bodovan angažman po osnovu kriterijuma redovnosti dolaska na treninge, obavljanja dužnosti službenih lica, odlazaka na gostujuće utakmice i ažurnosti uplate članarine. Javne pohvale i simbolične nagrade za prisustvo na svim održanim treninzima u posljednjih pet mjeseci zaslužile su Tara Balešević, Maja Vujičić i Ema Eminović, saopšteno je iz kluba.

Zlatnu plaketu i titulu odbojkašice sezone 2019/2020 zasluženo je dobila Jelena Popadić, dok je srebrna pripala Andreji Aleksić, a bronzana Uni Jović.

Sumiranjem svih ovosezonskih aktivnosti izdvojene su najbolje, iako je veliki broj odbojkašica doslovno za bod ili dva ostao bez laskavih priznanja, što svima treba da predstavlja dodatni motiv i obavezu za još bolji angažman u narednim sezonama, ističu u OK Derventa.

Derventa Cafe

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here