Vijesti Privreda Okončan dvogodišnji projekat: “Webo Bosnia” u novom poslovnom objektu – FOTO

Okončan dvogodišnji projekat: “Webo Bosnia” u novom poslovnom objektu – FOTO

0

Njemačka kompanija “Webo Bosnia” svečano je otvorila svoj novi poslovni objekat u Derventi u čiju je izgradnju uloženo oko milion maraka. Pola miliona maraka ranije je investirano u softvere i stanice na kojima radi trenutno zaposlenih 13 mašinskih inžinjera.

Kompanija će u narednom periodu, pored novih dvadesetak inžinjera, zaposliti i tridesetak radnika u montaži, s obzirom da je dio novog objekta i proizvodna hala, rekao je direktor preduzeća Dragan Babić.

Bavimo se proizvodnjom i projektovanjem specijalnih alata za proizvodnju dijelova za automatske mjenjače, koje dobavljamo za praktično sve proizvođače automobila. Posjedujemo 12 međunarodno zaštićenih patenata za tehnologiju proizvodnje, čime nam je obezbijeđena budućnost u auto-industriji, poručuje Babić, dodajući da je ostavljeno dovoljno prostora za još jednu upravnu zgradu i tri hale.

Većinski vlasnik kompanije Aksel Vitig otkrio je da su u Derventu stigli upravo zahvaljujući Babićevoj matičnoj firmi.

Zadovoljni smo jer smo u kratkom periodu investirali veliki novac, što je na zadovoljstvo i naših klijenata koji dolaze SAD-a, Kine, Južne Koreje i drugih zemalja. Naročito smo zainteresovani za elektro i hibridne automobile, u čemu vidimo veliku perspektivu. Kvalitetni radnici, inteligentni ljudi i blizina matičnom preduzeću, samo su neke od prednosti, rekao je Vitig, posebno se zahvalivši opštinskom rukovodstvu na pruženoj pomoći za koju je ocijenio da u “drugim zemljama ne bi bila moguće”.

Za Derventu je ovo veliki dan, poručio je načelnik opštine Milorad Simić.

Ovo je 31. strana kompanija koja je prepoznala dobro privredno okruženje i dobru komunikaciju i drago mi je da je gospodin Aksel rekao da je to išlo praktično bolje nego u Njemačkoj. Ništa nismo dali badava, mi smo radili transparentno i bez lažnih obećanja što je ključ uspjeha, naglasio je Simić.

Svečanosti su prisustvovali većinski vlasnik kompanije Aksel Vitig, tehnički direktor kompanije Ditmar Šlajer, dr Hans Gronle, savjetnik Vlade Brazila, dr Aleksis Bemke, savjetnik u Vladi pokrajine Baden Virtemberg i savjetnik Vlade Alžira, Jirgen Vajngertner, glavni menadžer kompanije ” Elring Klinger”, te mnogobrojni poslovni partneri iz Slovenije i Hrvatske.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here