Vijesti Društvo Okupljanja najveći uzrok širenja respiratornih infekcija

Okupljanja najveći uzrok širenja respiratornih infekcija

0

Prema izvještaju Službe za higijensko-epidemiološku zaštitu Doma zdravlja Derventa zaključno sa 1. avgustom u Derventi je na korona virus testirano ukupno 717 osoba.

Prvog avgusta potvrđena je infekcija korona virusom kod dva lica iz Dervente.

Radi se o licima koja su bila na okupljanju pretprošli vikend sa većim brojem osoba kod kojih je u prethodnih desetak dana potvrđena infekcija korona virusom. Službi za higijensko-epidemiološku zaštitu javio se i jedan broj lica sa simptomima infekcije čiji se nalazi testiranja na korona virus očekuju ili će biti testirana narednih dana, a koja su takođe prisustvovala istom okupljanju. Ovim je još jednom potvrđeno da okupljanja, uz nepridržavanje preporuka o nošenju maski i održavanju distance, predstavljaju najveći fakror rizika za širenje respiratornih infekcija, saopšteno je iz Službe za higijensko-epidemiološku zaštitu Doma zdravlja Derventa.

Infekcija je do sada potvrđena kod ukupno 110 lica, od toga kod 91 osobe sa prebivalištem na području opštine.

Od ukupno oboljelih (91) iz Dervente 59 lica je potpuno ozdravilo, 6 lica je oporavljeno i nalaze se u kućnoj izolaciji, dok su tri lica preminula.

Pod nadzorom se nalazi 97 osoba.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here