Vijesti Sport Omladinski pogon FK Tekstilac: Prijateljske utakmice važne za fudbalsko sazrijevanje

Omladinski pogon FK Tekstilac: Prijateljske utakmice važne za fudbalsko sazrijevanje

0

Nakon popuštanja epidemioloških mjera selekcije Omladinskog pogona FK Tekstialc odigrale su ovih dana prve pripremne susrete.

Kombinovana ekipa juniora i kadeta odmjerila je snage protiv ekipe iz kasarne “Zdravko Čelar”, koju čine igrači koji koji igraju po raznim klubovima Federacije BiH i Republike Srpske, a potom i protiv seniora Borca iz Lužana.

Narednog vikenda kadeti i pioniri igraće protiv vršnjaka Sloge iz Doboja, dok predpioniri i generacije 2010 i 2011 planiraju prijateljske susrete protiv Željezničara iz Doboja.

Za mlade igrače, pored dobrog trenažnog procesa, potrebno je što više utakmica, što više prostora za igru, sa manjim naglaskom na rezultate u mlađim uzrastima. Na eventualnim greškama koje se naprave u tom periodu i kroz mnoštvo situacija, razne fudbalske izazive u igri koji se pojavljuju, zajedno učimo i korigujemo ih i na taj način napredujemo, kaže koordinator podmlatka FK Tekstilac Dejan Plisnić.

On ističe da je članovima starijih selekcija, tačnije juniorima i kadetitima, najvažnije da što duže “ostanu u fudbalu” u pubertetskom periodu kada ih razne stvari odvlače od sporta, te da tako dobiju priliku da postani profesionalni fudbaleri.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here