Vijesti Sport Omladinski pogon FK Tekstilac: Sve spremno za najmasovniji Dječiji fudbalski turnir do...

Omladinski pogon FK Tekstilac: Sve spremno za najmasovniji Dječiji fudbalski turnir do sada

0

Više od 800 najmlađih fudbalera iz čitave BiH i Hrvatske pokazaće svoje vještine na Dječijem fudbalskom turniru koji se ove godine održava u okviru obilježavanja stotinu godina postojanja Fudbalskog kluba Tekstilac.

Na turniru će učestvovati pet generacija dječaka uzrasta od 2007. do 2011. godišta, a svoje susrete igraće na Gradskom stadionu i terenu sa vještačkom podlogom na kojima će biti formirano pet improvizovanih terena prilagođenih njihovom uzrastu, tako da će svaka generacija imati svoj teren za igru.

Kako je do sada prijavljeno 74 ekipe sa po 12 članova, jasno je da će se u Derventi okupiti više od 800 fudbalera, koje će pratiti njihovi roditelji i treneri.

Smisao samog turnira je da se dječaci okupe, druže, stiču kroz utakmice nova fudbalska znanja, a ujedno svako od njih promoviše svoj grad i klub. Ovo je najmasovnija jednodnevna sportska manifestacija koja se održava u našem gradu, tako da pozivamo sve ljubitelje fudbala da dođu uživati u naljepšoj sporednoj stvari na svijetu u nedelju, naglasio je coordinator Omladinskog pogona FK Tekstilac Dejan Plisnić.

A da će kvalitet turnira biti na visokom nivou garantuju i do sada prijavljene ekipe Marsonije iz Slavonskog Broda, Borca iz Banja Luke, Rudara iz Prijedora, Stars iz Gradiške, Sportteam iz Banja Luke, ekipe iz Bijeljine, Brčkog, Srebrenika, Tešnja, Jelaha, Žepča, Maglaja, Modriče, Doboja i iz drugih gradova.

Takmičenje će se održati u nedelju, 18. avgusta, sa početkom od 9 časova.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here