Vijesti Kultura i obrazovanje Oni su budućnost: Nagrađeni najbolji učenici Dervente – FOTO

Oni su budućnost: Nagrađeni najbolji učenici Dervente – FOTO

0

Danas je u Centru za kulturu načelnik opštine Milorad Simić organizovao prijem za dobitnike “Vukove diplome”, učenike generacije i one koji su osvojili prva mjesta na republičkim i regionalnim takmičenjima.

Načelnik opštine Milorad Simić istakao je da su oni budućnost Dervente, ali i da je pred njima velika obaveza.

– Ovdje su oni učenici koji su najbolji od najboljih. Najzalužniji za njihove uspjehe, pored njih, su njihovi roditelji i nastavnici, a naša je dužnost da im omogućimo što bolje uslove, prvo preko stipendija, a potom i kroz radna mjesta, rekao je Simić.

Inače, prvo mjesto na Republičkom takmičenju za osnovce u bacanju kugle osvojila je Milica Radoja iz OŠ „19.april“, dok je prvo mjesto na regionalnom takmičenju iz fizike osvojila Jelena Jeličić iz OŠ „Nikola Tesla“. Ukupno 16 učenika, od čega 14 osnovaca i 2 srednjoškolca dobilo Vukovu diplomu, što je za 4 više nego prošle godine.

Po četiri osnovca i srednjoškolca (po 2 iz trogodišnjeg obrazovanja i po 2 iz četvorogodišnjeg), te jedan iz Muzičke škole dobili su priznanja za učenike generacije.

Upravo je Anđela Bożić ponijela tu titulu kada je u pitanju Muzička škola.

– Klavir sviram već 6 godina, a u tom periodu osvojene su brojne nagrade. Svoje školovanje ću nastaviti u gimnaziji, dok muzičko obrazovanje neću nastavljati, rekla je Bożićeva.

Inače, za pobjede na na takmičenjima učenici su dobijali po 50, dok su „vukovci“ nagrađeni sa po 100, a učenici generacije sa 150 maraka. Iz budžeta opštine, za 2017. godinu, za nagrade učenicima, izdvojeno je ukupno 3.050,00 KM.

Pored učenika, svečanosti su prisustvovali direktori škola i roditelji.

Derventa Cafe

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here