Vijesti Politika OO DEMOS Derventa: Podrška Odluci o raspodjeli suficita

OO DEMOS Derventa: Podrška Odluci o raspodjeli suficita

0

Opštinski odbor DEMOS Derventa pozdravlja usvajanje Odluke o raspodjeli suficita opštine Derventa i ostalih neraspoređenih sredstava za 2018. godinu u iznosu preko 800 hiljada maraka.

U izuzetno složenim finansijskim okolnostima u Republici Srpskoj i BiH naša lokalna zajednica je jedna od rijetkih koja je ostvarila suficit u prethodnoj godini a konkretnu korist od viška sredstava imaće stanovnici cijele opštine Derventa.

Smatramo da će kroz dalje uređenje centra grada, Centra za kulturu, Administrativne zgrade, lokaliteta “Templ”, postavljanje moderne hortikulture, podrške centru “Budućnost”, proširenje kapaciteta vrtića “Trol”, te sufinansiranja kupovina crkvenih zvona za pravoslavni Hram, građani u urbanom dijelu Dervente dobiti skroz novu “vizuru” grada na koju mogu biti ponosni. Pored razvoja gradskog područja vodilo se i računa o ravnomjernoj zastupljenosti ruralnih sredina naše opštine tako da će benefite suficita osjetiti i stanovnici mjesnih zajednica Kostreš, Pojezna, Trstenci, Crnča, Gornji Detlak koji će popraviti svoju putnu infrastrukturu, saopšteno je iz ove stranke.

Pored te odluke, veliki značaj ima i usvajanje Strategije razvoja lokalnih puteva i ulica na području opštine Derventa za period 2019-2025 godine, u kojoj se strateški planira razvoj putne mreze u selima i ulica u gradu sa posebnim osvrtom na kvalitet putne mreze, sigurnosti u transportu, efikasnosti u održavanju i zaštiti okoline, smatraju u lokalnoj organizaciji DEMOS-a.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here