Vijesti Politika OO DEMOS Derventa: Pri kraju formiranje stranačke infrastrukture

OO DEMOS Derventa: Pri kraju formiranje stranačke infrastrukture

0

U Banja Luci dana prije desetak dana održana sjednica Glavnog odbora DEMOS-a na kojoj je konstatovano da su u oko 90 odsto opština i gradova formirane lokalne organizacije čime je ova politička stranka zaokružila formiranje stranačke infrastrukture.

Usvojeni su i konkretni zaključci koji se odnose na povećanje životnog standarda građana, jačanje povjerenja građana u institucije RS kao i mjere za demografsku obnovu u cijeloj Republici Srpskoj.

Izražena je podrška koalicionom sporazumu sa partnerima u učešću u vlasti na entitetskom i državnom nivou, gdje je DEMOS dobio značajan broj direktora, izvršnih direktora i pomoćnika ministara u sistemu vlasti na nivou Republike Srpske, saopšteno je iz OO DEMOS Derventa.

Takođe, usvojen je princip decentralizacije vlasti, odnosno povećanje nadležnosti za opštine i gradove čime će se nagraditi opštine i gradovi koji kvalitetno i razvojno djeluju prema interesima svojih građana.

Sjednici je, između ostalih, prisustvovao i Dragan Pajić iz Dervente, koordinator za DEMOS u regiji Posavina koja uključuje Derventu, Brod, Modriču i Vukosavlje.

Inače, predsjednik lokalnog odbora stranke je Davor Todorić.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here