Vijesti Politika OO DEMOS: Podrška Kapitalnom budžetu opštine Derventa

OO DEMOS: Podrška Kapitalnom budžetu opštine Derventa

0

OO DEMOS Derventa izražava punu podršku usvojenom Planu kapitalnih ulaganja u iznosu od 1,8 miliona maraka koji predstavlja “kičmu razvoja” naše opštine u tekućoj godini. U okolnostima prouzrokovanim epidemijom korona virusa ovaj plan dobija još veću specifičnu težinu, saopšteno je iz ove stranke.

Raduje nas opredjeljenje za ravnomjeran razvoj gradskih i seoskih područja za šta se DEMOS zalaže u svom “Programu ubrzanog razvoja opštine Derventa 2020-2024” koji će biti prezentovan tokom predstojeće predizborne kampanje, iostiču u DEMOS-u.

Rukovodstvo OO DEMOS Derventa

Izgradnjom novih gradskih ulica, rasvjete, uređenja školskih objekata, sportskih terena uz redovno održavanje i rekonstrukciju postojećih sadržaja u koju će biti uloženo skoro milion maraka, opština Derventa se polako kreće ka našem konačnom cilju “Grad Derventa uz dobar životni standard građana”. Uporedo sa razvojem gradskih područja značajne investicije biće obezbjeđene i za seoske putne pravce u koje će biti uloženo skoro pola miliona maraka čime se stvaraju pretpostavke za održiv razvoj u seoskim područjima, poručuju iz DEMOS-a.

Ističu i da će bespovratna sredstva za poljoprivrednike u iznosu od 350 hiljada maraka predstavljati dobru stimulaciju za proizvođače koji će unaprijediti svoje kapacitete u okviru njihovih gazdinstava.

Iz DEMOS-a poručuju da posebnu pažnju treba usmjeriti na podršku privrednicima koji su najviše pogođeni epidemijom, te da im pored usvojenih mjera o djelomičnom smanjivanju komunalnih taksi i komunalnih naknada, treba obezbjediti i dodatne pogodnosti sa ciljem održavanja postojećih radnih mjesta.

Derventa Cafe

 

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here