Vijesti Politika OO DEMOS: Puna podrška aktivnostima opštinskog rukovodstva na sticanju statusa grada

OO DEMOS: Puna podrška aktivnostima opštinskog rukovodstva na sticanju statusa grada

3

Opštinski odbor DEMOS Derventa daje punu podršku aktivnostima načelnika opštine Derventa Milorada Simića u vezi dobijanja statusa grada za našu lokalnu zajednicu, saopšteno je iz ove stranke.

U ovoj stranci smatraju da bi dobijanjem statusa grada Derventa krenula ubrzanim razvojem u ekonomskom i društvenom smjeru i da bi do 2025. godine povećala broj stanovnika, kao i njihov životni standard.

Ne treba zaboraviti da je Derventa već sada sekundarni regijski centar, u okviru posavske zone, i da bi dobijanjem statusa grada ojačala njena pozicija u funkcionalnom i organizacionom pogledu. Razvojna šansa predstavlja i budući Robno-transportni centar predviđen za ovu regiju u kojoj bi Derventa bila lider zbog blizine panevropskog koridora 5C, auto-puta “9. januar”, koridora uz rijeku Savu, što bi u budućnosti dalo šansu za razvoj industrije velikih kapaciteta, a kao konačni cilj to bi dovelo do povećanja broja stanovnika u našoj opštini, navode u DEMOS-u, dodajući da je važna podrška koju je pružio i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Dobijanjem statusa grada povećao bi se stepena razvoja, prije svega u urbanoj infrastrukturi, zdravstvenom, obrazovnom, sportsko-kulturnom i drugim sektorima.

Sa obzirom da preko 50% izvoza iz dobojske regije ostvaruje opština Derventa (preko 330 miliona KM) i da je trenutno vodeća u privrednom segmentu, logično bi bilo da se sjedišta dijela republičkih i državnih institucija iz ove regije prebace u budući grad Derventa, sa akcentom na privredu i zapošljavanje. Tu mislimo na poresku upravu, Zavod za zapošljavanje, Privrednu komoru i slično, stoji u saopštenju.

OO DEMOS će svoje resurse staviti na raspolaganje opštini Derventa prilikom realizacije usvojenih planova, projekata i strategija sa ciljem unapređenja naše opštine i dobijanja statusa grada, kažu u ovoj stranci.

Derventa Cafe

3 KOMENTARI

  1. Očekivana podrška za aktuelnog Načelnika od strane OO Demos Derventa. Djeluju kao faktor stabilnosti na političkoj sceni Dervente.
    Rukovodstvo sastavljeno od ljudi sa kvalitetnim fakultetskim obrazovanjem (Pajić i Todorić) ,iskustvom u lokalnoj politici, mlađe dobi itekako svojim idejama mogu doprinijeti razvoju Dervente.

    Uz aktivnu kampanju na terenu i angazovanjem svih operativnih kapaciteta mogu sigurno dobiti 2-3 odbornika u Skupštini opštine Derventa čime će predstavljati nezaobilazan faktor u formiranju vlasti u naredne 4 godine.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here