Vijesti Politika OO DNS: Podržali smo sve razvojne projekte u Derventi

OO DNS: Podržali smo sve razvojne projekte u Derventi

0

 

OO Demokratskog narodnog saveza Derventa smatra da je odgovoran i ravnomjeran razvoj naše opštine, kako sela, tako i grada, jedan od najvažnijih segmenata razvoja jedne lokalne zajednice. 

Ističu da aktivno učestvuju u razvoju naše sredine kroz učešće u vlasti na republičkom i opštinskom nivou.

U odluci Vlade Republike Srpske kojom će bespovratno investirati milion maraka u opštinu Derventa, na projekte proširenja dječijeg obdaništa “Trol”, te izgradnje Gradskog parka i “Tekstilčevog” igralište, značajnu ulogu su imala i tri ministra iz DNS-a (18 % Vlade RS), koji su glasali da se ova sredstva odobre našoj opštini te sa ova tri projekta otvara se nova dimenzija razvoja opštine Derventa, stoji u saopštenju informativne službe ove stranke.

U DNS-u ističu da su preko svoja dva odbornika (12% od koalicione većine) u Skupštini opštine Derventa podržali Odluku o kreditnom zaduženju za rekonstrukciju putnih pravca “Dželinjak-Debela obala”, “Provalija – Tri kruške”, “Osinja-Pojezina”, “Begluci-Kostreš”, te vanjskog uređenja “Gerontološkog centra Derventa”.

Naš opštinski odbor je preko svojih odbornika podržao usvajanje Plana kapitalnih investicija za 2018. godinu u kojem je predviđeno, između ostalog, investiranje u sljedeće projekte: seoski putni pravci u Osinji, Kalenderovcima, Sočanici,  Lupljanici, Trstencima,  Miškovcima, Lužanima I drugim, te nastavak izgradnje kanalizacije u Novom naselju, ugeđenje gradskog groblja, ulične rasvjete u gradu, rekonstrukcije gradskih ulica i centra grada, Tehnološko-edukativni centar i druge, ističu u DNS-u.

Prilikom usvajanja operativnog Budžeta za 2018. godinu OO DNS je podržao ovaj prijedlog u kojem je, između ostalog, raspoređeno 2 miliona maraka za socijalnu zaštitu, 500 hiljada maraka za sport, 300 hiljada KM za poljoprivredni podsticaj, 50 hiljada za penzionere, 40 hiljada za kulturu i 15 hiljada za omladinski sektor.

Da bi se implementirale usvojene Odluke o finansiranju OO DNS Derventa je kadrovski prisutan kroz načelnika odjeljenja, direktora javne ustanove, direktora škole te članova upravnih, nadzornih i školskih odbora u Derventi, stoji u saopštenju.

Na Mrakovici je juče održan sastanak sa predsjednikom DNS-a Markom Pavićem, u kojem su još jednom zacrtani ciljevi na predstojećim izborima, a to su 100.000 glasova, 15 poslanika u NSRS i 2 poslanika u Parlamentu BiH.  U izbornoj jedinici 4 (gdje je Derventa) očekuje se jedan direktan i jedan kompezacioni poslanik.

Sastanku su prisustovali kandidati za poslanike Pajić Dragan i Miro Simić ,te šef lokalnog izbornog štaba Radomir Džigerović.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here