Vijesti Politika OO SDS Derventa: Budžet nerealno planiran

OO SDS Derventa: Budžet nerealno planiran

7

SDS smatra da je usvojeni budzet nerealan

Saopštenje za javnost Opštinskog odbora Srpske demokratske stranke Derventa.

Klub odbornika SDS Derventa analizirajući sadašnju aktuelnu političku situaciju u Derventi želi građanima ukazati na niz poteza i odluka aktuelne vlasti kojima je u posljednjih mjesec dana pokazano pravo lice i naličje lokalne vlasti u Derventi.

Sve životno egzistencijalne tokove u funkcionisanju jedne lokalne zajednice, u svrhu boljeg i kvalitetnijeg položaja stanovništva podređeno je borbi za opstanak i ostanak na vlasti. Ta borba za vlast i dominaciju, ne birajući način i sredstva, ogleda se između ostalog i u tome što praktično od ljetnjeg zasjedanja lokalnog parlamenta pa sve do konstitutivne sjednice SO Derventa, početkom decembra, nije bilo sjednice Skupštine opštine. U međuvremenu zanemaren je zakonski rok za usvajanje šestomjesečnog izvještaja o izvršenju budžeta. Isto tako, v.d. Načelnika odjeljenja za stambeno komunalne poslove mjesecima je obavljao dužnost nezakonito. Drugi rebalans budžeta opštine Derventa za 2016. godinu, potvrđuje tezu opozicije da vlast već godinama nerealno planira budžet. Rebalans Kapitalnog budžeta ukazao je da realizacija određenog broja projekata nije u skladu sa usvojenim skupštinskim odlukama. Podobnim udruženjima građana povećavaju se sredstva iz godine u godinu, a ostali se uskraćuju i budžetom planirana novčana izdvajanja.

Usvojen je prijedlog budžeta opštine za 2017. godinu u iznosu od 13.192.000,00KM koji nije realno planiran obzirom da u nekoliko prethodnih budžetskih godina, izvršenje budžeta je pokazalo da je isti ostvarivan za gotovo 1.000.000 maraka manje u odnosu na plan. Odbijanjem amandmana opozicije, kojim je bila predviđena značajna pomoć i podrška višečlanim porodicama na teret smanjenja previsokih plata funkcionera i umanjenjem odborničkog dodatka, vlast je još jednom pokazala isključivi interes u ostvarivanju zaštite svojih pozicija, dok su interesi najširih slojeva stanovništva po ko zna koji put stavljeni u drugi plan. Preplaćeni opštinski funkcioneri i administracija građane opštine Derventa godišnje koštaju u visini ostvarenih lokalnih prihoda.

Iz usvojenog budžeta je evidentno da ni 2017. godine neće biti povećanja izdvajanja za poljoprivredu i stipendije. Usvojenim budžetom je takođe potvrđeno odsustvo ideja lokalne vlasti u fuknciji rasterećenja kućnih budžeta građana i privrede.

Iz svega navedenog evidentno je da nam slijedi naredna budžetska godina sa politikom kontinuiteta iz prethodnih budžetskih godina, bez novih ideja i namjera u funkciji poboljšanja standarda stanovništva i zaustavljanja odliva stanovništva sa područja derventske opštine.

Klub odbornika SDS će, kao i do sada, ukazivati na propuste aktuelne vlasti, te u duhu najbolje namjere doprinositi poboljšanju ukupnog stanja na području opštine Derventa.

OO SDS Derventa

PODIJELI

7 KOMENTARI

 1. Dali se ponavlja ista stvar vec godinama od strane SDS-a da sve sto oni nisu predlozili ne valja ili nije dobro a godinama pokusavaju da dodju ponovo na vlast ,I ne biraju sredstva da optuze nekog drugog .To sto niko nece da se odrice dio plate odbornika u pravu su podrzavam ,neka pocnu oni pa cu ja I tako vec gidinama prolazi prica .Da je dobro I nije ,da je bolje od prije 10 god jeste,I ne daj boze vise vama povratka na vlast iz SDS-a .

  • Kao da ima neke razlike izmedju SDS-a, SNSD-a, PDP-a, SP-a, DNS-a, NDP-a ili bilo koje stranke.
   Sve sami paraziti, ratni dezerteri i profiteri, cast par pojedinaca.

   Sam si dao odgovor na postojece stanje usvojenog budzete, neka opozicija krene sama od sebe, jednostavno kaze, ” mi jedostrano ukidamo odbornicki dodatak, uvodimo odbornicku dnevnicu, a pozicija neka radi sta hoce”, i eto pozitivnog efekta medju gradjanima Dervente, i stvaranja pozicija za pobjedu na narednim izborima.
   Ali.
   Oni su tu radi sebe, a ne radi gradjana Dervente, oni su tu da deru gradjane Dervente.
   Opstinska vlast ce gradjanima Dervente novogodisnje i bozicne praznike cestitati u februaru iduce godine poskupljenjem komunalnih usluga za oko 20% uz opravdanje da iste nisu povecavane 10 godina, da su najnize u okruzenju, bla, bla, bla…
   Niko nece reci da u Komunalcu rade klanovske porodice, otac, majka, djeca, da imaju administraciju za grad od 70000 stanovnika, 2-3 direktora, 5-6 rukovodioca, partijsko zaposljavanje, rodbinsko zaposljavanje…

   Danas o sudbini gradjana Dervente odlucije jedan covjek sa svojim saradnicima, istaknutim clanovima Novosadskog korpusa, u vremenu Vojvode Zivojina Misica, takva vrsta se nazivala IZDAJNICI i RATNI DEZERTERI.

   • “…poskupljenjem komunalnih usluga za oko 20% …”
    Па поскупљење комуналних услуга је “сасвим оправдано”, јер урађено је неколико линија водовода према селима, а на основу чега су добијени изборни гласови. И то неко мора платити, а платиће СВИ грађани (без обзира на страначку припадност). Е, зато је неко рекао “…да су сви грађани гласали за садашнју власт…”. Када погледамо да ће сви инвестирати наведене линије водовода, онда је констатција тачна.
    На једном порталу начелник се похвали како ми узимамо кредит и исти претварамо у нову вриједност. Да ли, под новом вриједношћу подразумијева: асфалтирање улица. Човјек када се у нешто не разумије буде паметан све дотле док не лупи неку глупост.

   • Nažalost, gledajući SVENARODNIM očima, razlike UOPŠTE NEMA. Svi se oni “bore” za narod… Na izborima su, OPRAVDANO, prošli-kako su prošli.

 2. @PRC: Glasam za taj ‘Nosovosadski korpus’, to su naše komšije Srbi – sugrađani, koji su kao i mi, pobjegli od bratoubilačkog rata (‘oni bi kao da se odcjepljuju, a mi im kao ne damo’). Ostao je samo ološ, koji je došao odakle zna ko, i Bogtepita sa kojim razlozima. Jedna od njih si i ti iskompleksirana spodobo koja moraš koristiti dvano zaboravljeni i prašinom pometeni nick, kako bi ‘šatro’ bio opasan. Znaj, veći su oni ljudi koji su otišli, ukolnili se, pobjegli od ovog rata, veći su oni junaci, nego što si ti, samo što ti niko još niuje pomogao da uspostaviš dijagnozu, da li ej PTSP, ili je nešto mnogo gore. Bojim se za tebe, i tvoju ‘fameliju’ po Čardačko-Osinjskim brdima, vidiš rokačine po Srbiji od tih bolesti, ako se na vrijeme ne liječiš..

  • Ало вехабијо смири страсти,одакле ти право да вређаш српске жртве на Чардаку,Осињи или било гдје?Па људи цивили на Чардаку су побијени само зато што су Срби испред својих кућа,то не заборављамо,није спорно што је неко побјегао од рата али невине жртве не дирај.

  • Dzemo je obicni vehabija, sad kazes “bratoubilačkog rat”, a na drugim portalima nazivas te komsije Srbe, agresorima, koljacima, genocidasima, cetnicima i ko zna kakvim pogrdnim imenima.
   Nego ti talibanu spremaj ranac za Siriju, i razguli sa kartom bez povratka.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here