Politika Opšti izbori 2018 Opšti izbori 2018: Koalicija “Pod lupom” nadgledaće većinu biračkih mjesta u Derventi

Opšti izbori 2018: Koalicija “Pod lupom” nadgledaće većinu biračkih mjesta u Derventi

0

Koalicija “Pod lupom” nadgledaće izborni proces na oko 80 odsto biračkih mjesta u Derventi, istakao je Srđan Ostojić, regionalni asistent koalicije za banjalučku regiju.

Ostojić je nakon sinoćnjeg predavanja posmatračima rekao da su ovo treći redovini izbori koje koalicija “Pod lupom” nadgleda.

Imaćemo ukupno 4.000 posmatača koji će biti na terenu tokom izbornog dana, kao i mobilne timove, dok unazad 3 mjeseca 70 ljudi dugoročno posmatra sve pripremne i druge aktivnosti vezane za izbore, otkrio je Ostojić.

Tridesetak posmatrača na izborima u Derventi upoznato je sa dužnostima na dan izbora i načinom prijave eventualnih nepravilnosti.

Spasoje Kulaga, dugoročni posmatrač koalicije za Derventu, Brod i Prnjavor, rekao je da će posmatrači imati još jedno slično predavanje, te da će u ove tri opštine obuku ukupno proći 120 ljudi.

Koaliciju “Pod lupom” čini šest nevladinih organizacija i to “Perpetuum mobile” iz Banjaluke, Centar za građansku saradnju Livno, Centar civilnih inicijativa, Forum građana Tuzla i “Munja – inkubator ideja” iz Sarajeva.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here