Vijesti Politika Opšti izbori 2022: Otvorena sva birališta u Derventi

Opšti izbori 2022: Otvorena sva birališta u Derventi

0

Svih 46 biračkih mjesta u Derventi je otvoreno i nije bilo nikakvih problema, kažu Gradskoj izbornoj komisiji Derventa.

Pravo glasa na Opštim izborima 2022 ima 30.359 Dervenćanina na redovnim biračkim mjestima, te 897 putem pošte. 2.156 lica koji imaju prebivalište u Derventi mogu da glasaju u opštinama u kojima su živjeli do 1991. godine, dok 34 osobe glasaju u odsustvu, tako da je ukupan broj birača 33.446.

Oni će imati pravo da glasaju za kandidata za srpskog člana Predsjedništva BiH, predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske, narodne poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz izborne jedinice 4, te za predstavnike u Paredstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH iz izborne jedinice 2B. Na listama se nalazi oko 40 kandidata uz Dervente (opširnije OVDJE).

Birališta su otvorena u 7 časova i biće otvorena sve do 19 časova večeras.

Izbori na području grada Derventa provode se na 45 redovnih biračkih mjesta i  jednom biračkom mjestu za glasanje u odsustvu i na nepotvrđenim glasačkim listićima koje se nalazi u JU Narodna biblioteka „Branko Radičević“ Derventa, a na kome glasaju lica koja imaju važeći identifikacioni dokument, a čija imena nisu na konačno zaključenim biračkim spiskovima.

Na terenu će sedam mobilnih timova koji će obilaziti birače koji su zbog starosti, bolesti ili invalidnosti vezani za svoje kuće, čije je glasanje putem mobilnog tima, nakon registracije  i lično izražene volje.

Vaše biračko mjesto možete saznati slanjem SMS poruke na broj 091 12 12 12 ili unošenjem podataka na linku OVDJE.

Derventa Cafe

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here