Vijesti Politika Opšti izbori 2022: Počinje izborna kampanja, na listama brojni Dervenćani

Opšti izbori 2022: Počinje izborna kampanja, na listama brojni Dervenćani

1

Na Opštim izborima 2022 koji će se održati 2. oktobra naći će se 40 kandidata iz Dervente. Naši sugrađani će birati predsjednika i potpredsjednike RS, Predsjedništvo BiH, Parlament BiH i Narodnu skupštinu Republike Srpske.

Za funkciju predsjednika Republike Srpske najozbiljnije šanse imaju dosadašnji član Predsjedništva BiH Milorad Dodik iz SNSD-a, Jelena Trivić iz PDP-a i Radislav Jovičić.

Za srpskog člana Predsjedništva BiH u trci su Željka Cvijanović (SNSD), Mirko Šarović (SDS), Nenad Nešić (DNS), Borislav Bijelić (Stranka Život) i Vojin Mijatović ispred koalicionog bloka „Ujedinjeni za slobodnu BiH“.

Iz Izborne jedinice 4 koju čine Derventa, Modriča, Brod i Vukosavlje birače se 4 narodna poslanika.

Nosilac liste SNSD-a za parlament Srpske u je Igor Žunić, a kandidati za poslanika su i Denis Pijetlović i Maja Pjeranović. Kada se radi o Parlamentu BiH, kandidat SNSD-a iz Dervente je Đurđa Dodig Pijetlović.

Na listi SDS-a za Narodnu skupštinu nalaze Pero Đurić, kao nosilac liste u izbornoj jedinici 4, a kandidati su i Vlado Kovačević, Branko Katanić i Sanja Nikolić.

Kandidati za Narodnu skupštinu zajedničke liste Socijalističke partije, NDP-a i SNP-a su Slaven Gojković, kao nosilac liste, i Biljana Nenadić i Marijana Reljić. U trci za Parlament BiH na listi Socijalističke partije je Milanka Đukić,

Gradski odbor PDP-a za Parlament BiH kandidovao je Dajanu Zarić, a za parlament Republike Srpske Sanju Dimitrić koja je i nosilac liste, te Mirka Petrića i Duška Vujičića.

Na listi DNS-a za Predstavnički dom Parlamenta BiH je Mirko Zemunović, dok kandidate ove stranke za Narodnu skupštinu RS u izbornoj jedinici 4 predvodi Dejan Pjeranović, uz Tijanu Kuduzović i Dragu Simića.

Ujedinjena Srpska je za nivo BiH kandidovala Dragu Latinovića, a za parlament Srpske Miodraga Tešendića, nosioca liste, a kadidati su i Tanja Bilić, Daliborka Kovačević, Gordana Asentić, Darko Vračević i Dragomir Lejić.

Kandidat derventskog DEMOS-a za parlament Srpske je Milan Đukić, dok je Socijalistička partija Srpske za Narodnu skupštinu kandidovala Dalibora Simića, Nikolu Nedinića i Sanju Tokić.

Danijela Zirdum i Željko Arambašić kandidati su koalicije koju predvodi HDZ za Parlement BiH. Na listi Za pravdu i red Nebojše Vukanovića za Narodnu skupštinu RS našli su se Goran Radanović i Anđela Aksentić, kandidat Pokreta za državu za parlament Srpske je Jozo Barišić, a na listi koalicije NPS Darko Banjac – PUS – Prva SDS je Aleksandar Čolić.

Kampanja zvanicno počinje danas, 2. septembra, i trajaće do 1. oktobra kada nastaje izborna ćutnja.

Derventa Cafe

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here