Vijesti Društvo Vozilo za čitavu regiju: Opština Derventa i derventski privrednici podržali humanitarnu akciju...

Vozilo za čitavu regiju: Opština Derventa i derventski privrednici podržali humanitarnu akciju “Rotari kluba”

0

„Rotari klub“ iz Doboja prije dva mjeseca završio je jednu značajnu humanitarnu aktivnost u kojoj su mu svesrdnu pomoć pružili opština Derventa, Dom zdravlja Derventa i pet istaknutih derventskih privrednih društava.

Naime, za potrebe dobojske bolnice i čitave regije nabavljeno novo sanitetsko vozilo „Mercedes“ sa potrebnom pratećom opremom i mobilnim inkubatorom ukupne vrijednosti od 200.000 maraka.

Humanitarna organizacija „Rotari klub internacional“ osigurala je 3/4 potrebnih sredstava, dok je obaveza dobojskog „Rotari kluba“ bila da prikupi ostatak, a to je uz pomoć Dervente i Dervenćana i učinjeno, rekao je predsjednik Nenad Stojanović.

Mi smo iskoristili priliku da im se danas i zahvalimo, lokalnoj zajednici i društveno odgovornim preduzećima, a to su „Ehta-r“, BP „Nada“, DOO „Gatarić“, „K-uni plus“ i „Niwex“, naglasio je Stojaković, dodajući da se nada da će među 16. „Rotari klub“ u BiH biti formiran upravo u Derventi.

Načelnik opštine Milorad Simić izrazio je zadovoljstvo jer je uz pomoć Dervente realizovan jedan dobar projekat.

Na području naše regije imamo vozilo koje će, pored svih redovnih djelovanja, moći koristiti i mobilni inkubator, tako da će se i bebe rođene prije vremena moći u slučaju potrebe bezbjedno da se prevoze u veće medicinske centre, kazao je Simić.

Direktor Doma zdravlja Mirko Šaran istakao da cilj svih zaposlenih u zdravstvu da prave korake ka boljoj usluzi pacijentima, a nabavka savremenog vozila to svakako jeste.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here