Vijesti Društvo Opština Derventa i privrednici zajednički uređuju novu industrijsko-poslovnu zonu – FOTO

Opština Derventa i privrednici zajednički uređuju novu industrijsko-poslovnu zonu – FOTO

0

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić potpisao je danas sa derventskom firmom Geokop ugovor o asfaltiranju pravca u dužini od oko 300 metara koji će povezati Željezničku ulicu i Ulicu 1. maja. Vrijednost radova iznosi 142.000 maraka.

Radi se o dobrom primjeru javno-privatnog partnerstva s obzirom da će kanalizacionu i oborinsku infrastrukturu finansirati pet privrednih subjekata koji svoje poslovnice grade na površinama nekadašnjeg GP „Rad“.

Privrednici su se organizovali i za provođenje potrebnih radova do asfaltiranja obezbijedili 100.000 maraka, a opština je tu ideju zdušno podržala. U narednih 45 dana ovaj posao biće gotov, a ovdje nas u narednom periodu očekuje 200 novih radnih mjesta u trgovačkom, uslužnom, proizvodnom i sportskom dijelu. Kroz partnerstvo možemo dosta uraditi u opštu korist, rekao je načelnik opštine Milorad Simić.

Milanko Balešević, vlasnik preduzeća MB Motors, istakao je da se radi o značajnoj podršci koju je pružila lokalna zajednica.

Na 24 hiljada kvadrata nastaje nova industrijsko-poslovna zona u kojoj će u narednom periodu biti uloženo oko 20 miliona maraka. Svoj poslovni objekat gradi „Robot“, uskoro počinje i „Vogel“, a tu su još i dva privrednika iz Osinje i Sočanice, otkrio je Balešević.

Fekalna kanalizacija gradi su u dužini od 280, a oborinska od 340 metara i ona se završava separatorom za ulja i masti. Kanalizacija će se nastaviti kroz Željezničku ulicu prema budućem prečišćivaču kod Nove mehanike, naveo je Milijan Stojčić, zadužen za poslove nadzora izvođenja ovih radova.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here