Vijesti Društvo Opština Derventa podržala majke koje su u prethodnom periodu rodile treće i...

Opština Derventa podržala majke koje su u prethodnom periodu rodile treće i svako naredno dijete

0

Iako zbog epidemidemiološke situacije izazvane korona virusom nije bilo moguće upriličiti prijem za majke koje su dobile treće i svako naredno dijete, danas će na njihove račune biti uplaćena sredstva koja opština Derventa svake godine u dva navrata izdvaja za ovu populaciju.

Od 6. novembra prošle godine zaprimljeni su zahtjevi 22 majke. Zorica Stojaković iz Donjih Cerana dobila je šesto dijete, tri majke četvrto, a 18 majki treće.

Ove 22 majke imaju ukupno 72 djece, što je zaista impozantna brojka. Iako će majke dobiti finansijsku, mi to više smatramo moralnom podrškom i šaljemo poruku da ove kategorije u budžetu imaju obezbijeđena sredstva za njih. Naša je želja da to bude i više od ovog iznosa od 600 maraka. Ovo je poruka majkama da rađaju djecu, rekao je načelnik opštine Milorad Simić, čestitajući majkama na prinovama.

Planirana sredstva u budžetu opštine za 2020. godinu za ovu namjenu su 31.000 maraka, a izdvojena sredstva za ove 22 majke su 13.200 maraka.

Derventa Cafe

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here