Vijesti Društvo Opština Derventa podržala majke koje su u prethodnom periodu rodile treće i...

Opština Derventa podržala majke koje su u prethodnom periodu rodile treće i svako naredno dijete

0

Iako zbog epidemidemiološke situacije izazvane korona virusom nije bilo moguće upriličiti prijem za majke koje su dobile treće i svako naredno dijete, danas će na njihove račune biti uplaćena sredstva koja opština Derventa svake godine u dva navrata izdvaja za ovu populaciju.

Od 6. novembra prošle godine zaprimljeni su zahtjevi 22 majke. Zorica Stojaković iz Donjih Cerana dobila je šesto dijete, tri majke četvrto, a 18 majki treće.

Ove 22 majke imaju ukupno 72 djece, što je zaista impozantna brojka. Iako će majke dobiti finansijsku, mi to više smatramo moralnom podrškom i šaljemo poruku da ove kategorije u budžetu imaju obezbijeđena sredstva za njih. Naša je želja da to bude i više od ovog iznosa od 600 maraka. Ovo je poruka majkama da rađaju djecu, rekao je načelnik opštine Milorad Simić, čestitajući majkama na prinovama.

Planirana sredstva u budžetu opštine za 2020. godinu za ovu namjenu su 31.000 maraka, a izdvojena sredstva za ove 22 majke su 13.200 maraka.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here