Vijesti Društvo Opštinska boračka organizacija Derventa: U Trstencima zloupotrebljena obilježja organizacije i prekršen protokol

Opštinska boračka organizacija Derventa: U Trstencima zloupotrebljena obilježja organizacije i prekršen protokol

0

Kod spomen obilježja borcima stradalim u Odbrambeno-otadžbinskom ratu u Trstencima u ponedjeljak je služen parastos i položeni su vijenci. Reklo bi se još jedno uobičajeno davanje pomena stradalim pripadnicima VRS.

Ipak, tim povodom na e-adresu portala Derventa Cafe stiglo je saopštenje za javnost predsjednika Skupštine Opštinske boračke organizacije Bore Dobrilovića u kome je upozoreno da je organizator prekršio protokol i neovlašteno upotrijebio obilježja Boračke organizacije,

Saopštenje prenosimo u cijelosti i bez izmijena:

Kao predsjednik Opštinske boračke organizacije, ali i kao čovjek i odlikovani borac, duboko sam razočaran postupkom organizatora parastosa poginulim borcima iz Trstenaca.

Boro Dobrilović

Organizator je, bez znanja i saglasnosti Opštinske boračke organizacije, a po mojim informacijama i bez saglasnosti Mjesne boračke organizacije, neovlašteno upotrijebio ime i znak Boračke organizacije. Takođe, organizator se nije pridržavao protokola koji je jedinstven za sve parastose na području opštine Derventa, kao ni utvrđenih normi prilikom organizacije ovih skupova.

Odluka organizatora da načelniku opštine Derventa ne uputi pozivnicu u najmanju ruku je skandalozna i potpuno neprihvatljiva! Činjenica da načelnik opštine predstavlja, ne samo administrativnu službu, već sve građane opštine Derventa, kao ni dugogodišnja jedinstvena praksa, da je bio učesnik rata kao ratni starješina, nisu bili dovoljni argumenti da bi bio pozvan je nerazumljiva i necivilizovana.

Svojevrsna „drama“ oko organizovanja parastosa trajala je nekoliko dana, a glavni akter nije bio spreman da uvaži činjenicu da je odnos prema svim organizatorima parastosa potpuno isti, te da je dokumentima Boračke organizacije definisano da prilikom služenja parastosa nema posluženja, odnosno hrane i pića.

Još jednom želim da naglasim da Opštinskoj boračkoj organizaciji Derventa ni na koji način nije bilo omogućeno da učestvuje u organizaciji parastosa u Trstencima.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here