Politika Izbori 2016 Opštinska izborna komisija: Ovo su najvažnije informacije u vezi nedjeljnih izbora

Opštinska izborna komisija: Ovo su najvažnije informacije u vezi nedjeljnih izbora

0

Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini održavaju se  u nedjelju, 02.10.2016. godine. Biračka mjesta su otvorena od 07:00 do 19:00 časova.

Uz pokazivanje jednog od važećih BiH identifikacionih dokumenata (lična karta, vozačka dozvola, pasoš) na biračkom mjestu birač dobija kombinaciju glasačkih listića koja mu pripada po zakonu. Tajnost glasanja je osigurana na biračkom mjestu.

Lokaciju svog biračkog mjesta birači mogu provjeriti ako posjete web stranicu CIK BiH www.izbori.ba i otvore link „Da li ste registrovani“, zatim da u prazna polja upišu tražene podatke (ime, prezime i JMB). Drugi način provjere je putem slanja SMS poruke na broj 091 12 12 12, poruka treba da sadrži samo JMB, slanje poruke košta 0,10KM+PDV. I naravno, treći način provjere lokacije biračkog mjesta je da birač kontaktira opštinski  Centar za birački spisak na broj: 053/315-140  ili pozove info linije CIK BiH 033/251-331 ili 033/251-332.

Lokalni izbori na području opštine Derventa provode se na 46 redovnih biračkih mjesta i  jednom biračkom mjestu za glasanje u odsustvu i na nepotvrđenim glasačkim listićima koje se nalazi u JU Narodna biblioteka „Branko Radičević“ Derventa, Trg oslobođenja bb.

Pravo glasanja na nepotvrđenom glasačkom listiću imaju birač koji posjeduje važeći identifikacioni dokument BiH, a njegovo ime se ne nalazi na  izvodu iz Centralnog biračkog spiska na redovnom biračkom mjestu prema adresi prebivališta ( npr. lica koja su izvadila ličnu kartu nakon zaključenja Centralnog biračkog spiska 18.08.2016. godine). Na ovom biračkom mjestu mogu glasati  i birači koji su upisani u izvod iz Centralnog biračkog spiska za glasanje van zemlje (pošta), a koji su se vratili u BiH, opštinu Derventa, koji glasaju na nepotvrđenom/kovertiranom glasačkom listiću za opštinu Derventa.

Na terenu će šest (6)  mobilnih timova  obilaziti birače koji su zbog starosti, bolesti ili invalidnosti vezani za svoje kuće, čije je glasanje putem mobilnog tima, nakon registracije  i lično izražene volje, potvrđeno od strane Centralne izborne komisije BiH.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here