Politika Opšti izbori 2018 Opštinska izborna komisija: Počele pripreme za Opšte izbore

Opštinska izborna komisija: Počele pripreme za Opšte izbore

0

Opštinska izborna komisija Derventa održala je svoju 43. sjednicu na kojoj su razmatrane 4 tačke dnevnog reda.

Nakon usvajanja izvoda iz zapisnika sa 42. sjednice, donesen je Pravilnik o kancelarijskom poslovanju i arhiviranju dokumentacije Opštinske izborne komisije Derventa, u skladu sa CIK-ovim Uputstvom o načinu rada i izvještavanja izborne komisije osnovne izborne jedinice u BiH.

Članovi komisije su se upoznali sa aktima koje je dostavila Centralna izborna komisija BiH i to sa Odlukom o raspisivanju i održavanju Opštih izbora u BiH 2018. godine, sa uputstvom o rokovima i redoslijedu izbornih aktivnosti za Opšte izbore u BiH koji će biti održani 7. oktobra 2018. godine.

Komisija se upoznala i sa podzakonskim aktima Centralne izborne komisije kojima se bliže definišu odredbe Izbornog zakona BiH, a koje će se koristiti u sprovođenju opštih izbora u BiH 2018. godine.

Na kraju sjednice donesen je Plan Opštinske izborne komisije Derventa o rokovima i redoslijedu izbornih aktivnost za opšte izbore u oktobru, kojim su definisani zadaci i aktivnosti komisije, sa utvrđenim rokovima i nosiocima realizacije. Ovaj plan će biti objavljen na zvaničnoj stranici opštine Derventa kako bi sa istim bili upoznati svi koji budu uključeni u izborni proces.

Sjednici komisije prisustvovali su svi članovi Sanja Malešević, Nada Nović, Jelena Đurđević, Cvijo Aničić i Edin Dizdarević.

Plan aktivnosti OIK-a:

Download (DOC, 20KB)

derventa.ba

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here