Politika Opšti izbori 2018 Opštinska izborna komisija: Počele pripreme za Opšte izbore

Opštinska izborna komisija: Počele pripreme za Opšte izbore

0

Opštinska izborna komisija Derventa održala je svoju 43. sjednicu na kojoj su razmatrane 4 tačke dnevnog reda.

Nakon usvajanja izvoda iz zapisnika sa 42. sjednice, donesen je Pravilnik o kancelarijskom poslovanju i arhiviranju dokumentacije Opštinske izborne komisije Derventa, u skladu sa CIK-ovim Uputstvom o načinu rada i izvještavanja izborne komisije osnovne izborne jedinice u BiH.

Članovi komisije su se upoznali sa aktima koje je dostavila Centralna izborna komisija BiH i to sa Odlukom o raspisivanju i održavanju Opštih izbora u BiH 2018. godine, sa uputstvom o rokovima i redoslijedu izbornih aktivnosti za Opšte izbore u BiH koji će biti održani 7. oktobra 2018. godine.

Komisija se upoznala i sa podzakonskim aktima Centralne izborne komisije kojima se bliže definišu odredbe Izbornog zakona BiH, a koje će se koristiti u sprovođenju opštih izbora u BiH 2018. godine.

Na kraju sjednice donesen je Plan Opštinske izborne komisije Derventa o rokovima i redoslijedu izbornih aktivnost za opšte izbore u oktobru, kojim su definisani zadaci i aktivnosti komisije, sa utvrđenim rokovima i nosiocima realizacije. Ovaj plan će biti objavljen na zvaničnoj stranici opštine Derventa kako bi sa istim bili upoznati svi koji budu uključeni u izborni proces.

Sjednici komisije prisustvovali su svi članovi Sanja Malešević, Nada Nović, Jelena Đurđević, Cvijo Aničić i Edin Dizdarević.

Plan aktivnosti OIK-a:

Download (DOC, 20KB)

derventa.ba

 

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here