Politika Izbori 2016 Opštinska izborna komisija: Usvojen Plan izlaganja izvoda iz Centralnog biračkog spiska

Opštinska izborna komisija: Usvojen Plan izlaganja izvoda iz Centralnog biračkog spiska

0

Opštinska izborna komisija(OIK) održala je 26. maja svoju petu sjednicu u novom sastavu.

DSC07605

Planom OIK-a, koji je donešen na sjednici 16.maja, utvrđeni su rokovi i redoslijed izbornih aktivnosti za lokalne izbore koji će se održati 2. oktobra 2016. godine.

Članovi komisije su usvojili Plan izlaganja izvoda iz Centralnog biračkog spiska za redovne birače za opštinu Derventa kao i način obavještavanja raseljenih lica i način i rokove za određivanje ili promjenu biračke opcije. Svrha izlaganja izvoda je da se obezbijedi pristup državljanima BiH, koji imaju biračko pravo, da bi mogli da provjere svoje podatke i da izvrše ispravku ili dopunu svojih podataka kod nadležnih organa.

Izvodi za redovne birače biće izloženi u periodu od 30. maja 2016. do 4. jula 2016. godine i to u šalter sali i Centru za birački spisak u zgradi lokalne uprave, u mjesnim kancelarijama u Agićima, Trstencima, Kalenderovcima, Osinji, Crnči,Velikoj i Maloj Sočanici, u osnovnim školama u Gornjem i Donjem Višnjiku, Lužanima Bosanskim i Kostrešu, u domovima MZ Bunar i Kulina, te na zvaničnoj internet stranici opštine Derventa. Opštinska izborna komisija će putem sredstava informisanja informisati raseljena i izbjegla lica o načinu, uslovima i rokovima  za podnošenje zahtjeva za određivanje ili promjenu biračke opcije. Krajnji rok za podnošenje zahtjeva je 19. juli 2016.godine.

OIK je upoznata sa odlukom o edukaciji članova opštinskih izbornih komisija. Prva edukacija će se održati 1. juna u Derventi i ona će obuhvatiti opštine Teslić, Tešanj, Dobretić, Šipovo, Petrovo, Brod, Doboj, Doboj Istok, Doboj Jug,Maglaj, Gračanicu,Lukavac,Žepče,Stanare, Šamac i Derventu.

Dogovorene su i aktivnosti vezane za štampanje izvoda iz privremenog biračkog spiska.

derventa.ba

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here