Vijesti Društvo „Oružje ne štiti, oružje ubija“: Mali maturanti učili o opasnostima koje prijete...

„Oružje ne štiti, oružje ubija“: Mali maturanti učili o opasnostima koje prijete od oružanih naprava

0

Pripadnici Policijske stanice Derventa danas su učenicima četvrtih razreda Osnovne škole „19. april“ održali predavanje u okviru kampanje „Oružje ne štiti, oružje ubija“ sa ciljem podizanja svijesti o opasnostima koje nosi odbacivanje oružja i minsko-eksplozivnih sredstava, kao i neadekvatno i nestručno postupanje u slučaju pronalaska oružanih naprava.

Bila je ovo i prilika da se prisjete strašne nesreće njihovog školskog drugara koji je u maju prošle godine smrtno stradao nakon aktivacije eksplozivne naprave, zbog čega su ovakva predavanja veoma značajna.

Policijski službenici Policijske uprave Doboj će na području koje operativno pokrivaju do kraja ove sedmice organizovati niz edukativnih predavanja za učenike osnovnih i srednjih škola na navedenu temu. Apelujemo na građane da svoje legalno oružje drže na bezbjednom mjestu van dohvata djece, te da svako nezakonito posjedovanje ili upotrebu vatrenog oružja prijave nadležnoj policijskoj stanici ili pozivom na besplatni broj 122, koji može biti i anoniman, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Predavanja organizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske zajedno sa UNDP-om.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here