Vijesti Kultura i obrazovanje OŠ “19. april”: Obavještenje o upisu učenika u prvi razred školske 2019/20...

OŠ “19. april”: Obavještenje o upisu učenika u prvi razred školske 2019/20 godine

0

Prema Zakonu o osnovnom vaspitanju i obrazovanju, u prvi razred upisuju se djeca koja do 01. septembra tekuće godine navršavaju šest godina i koja su psihofizički sposobna za praćenje i savladavanje vaspitno-obrazovnog programa u školi. U prvi razred školske 2019/2020. godine upisuju se djeca koja su rođena 2013. godine.

Takođe, mogu da se upišu i djeca koja do kraja tekuće godine navršavaju šest godina, a za koju komisija utvrdi fizičku i psihičku zrelost. U prvi razred upisuju se i djeca koja imaju više od šest godina, a koja zbog bolesti ili drugih razloga nisu bila upisana u školu.

Upis djece obavlja se u aprilu i maju. Roditelji su dužni da u propisanom roku upišu dijete u osnovnu školu, brinu se da redovno pohađa nastavu i obavlja druge školske obaveze. Pozivamo sve roditelje/staratelje čija su djeca dorasla za upis u prvi razred da se u drugoj polovini marta jave školi radi evidencije i određivanja termina testiranja, kaže direktorica škola Elvira Miljić.

Prijava učenika za upis obavlja se na broj telefona 053 333 093 od 18-22. marta 2019. godine (od 07.00. – 15.00.časova).

Pri upisu učenika u prvi razred prilaže se sljedeća dokumentacija:

• ljekarsko uvjerenje izdano od nadležne zdravstvene ustanove kojim se procjenjuje zdravstvena sposobnost djeteta za polazak u školu,
• izvod iz matične knjige rođenih,
• potvrda o mjestu prebivališta izdata od nadležnog organa,
• ukoliko je u pitanju dijete sa smetnjama u razvoju, potrebno je priložiti nalaz i mišljenje prvostepene stručne komisije za procjenu potreba i usmjeravanje djece i omladine sa smetnjama u razvoju.

Upis učenika (procjenu psihofizičke zrelosti) obavlja stručna služba škole u aprilu i maju 2019. godine.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code