Vijesti Kultura i obrazovanje OŠ “Đorđo Panzalović”: Školska godina na izmaku veoma uspješna – FOTO

OŠ “Đorđo Panzalović”: Školska godina na izmaku veoma uspješna – FOTO

0

Tradicionalnim „Danom učeničkih postignuća“ učenici i kolektiv OŠ „Đorđo Panzalović“ obilježili su skori kraj školske godine, sumirajući rezultate rada ostvarenih u prethodih godinu dana.

Tim povodom učenici i profesori pripremili su prigodan program sastavljen od plesnih tačaka, dramskih komada i recitacija, a posebno su istaknuti uspjesi učenika koji su ostvarili dobre rezultate u nastavnim i vannastavnim aktivnostima.

Tako je ženska fudbalska ekipa osvojila prvo mjesto na opštinskom i drugo na regionalnom takmičenju, a prva mjesta na opštinskim takmičenjima osvajale su ekipa „Misli mine“, Branka Lazarević u vjeronauci, te recitatori Bojan Đurđević i Jovana Jošić, koji su se plasirali na republičko takmičenje.

Zapažene rezultate imalo je i hor ove škole, te Dejan Stanić iz matematike i Dragana Babić iz fizike, inače svi drugoplasirani na opštinskom takmičenju u svojim oblastima. Sportske usjehe upotpunio je 1. mjestom u disciplini skok u dalj Sebastian Perić.

Iako imamo mali broj đaka, njih 160, ostvarili smo zapažene rezultate na koje smo ponosni, rekao je direktor škole Željko Stjepanović.

Upisali smo 19 prvačića, a 31 maturant završava svoje osnovnoškolsko obrazovanje i trenutno se spremamo za njihovu malu maturu. Polovinom maja su učenici petog razreda imali provjeru postignuća na kojem su ostvarili dosta dobro rezultate, rekao je Stjepanović.

Prošle godine riješen je jedav veoma značaj problem ove ustanove – uz pomoć donatora i Grada Derventa zamijenjena je dotrajala stolarija na centralnoj školi.

U pripremi je dokumentacija za projekat izgradnje „tople veze“ između objekta škole i sale za fizičko vaspitanje, koja bi uključivala i izgradnju sanitarnih čvorova, što bi nam dosta značilo, s obzirom da ćemo se priključiti i na vodovodnu mrežu, istakao je.

Gost manifestacije bio zamjenik načelnika Siniša Jeftić čestitao je učenicima i profesorima na ostvarenim rezultatima.

Maturantima želim da dobro odaberu svoje zanimanje, a rukovodstvu da smo na raspolaganju školi da zajedno radimo na unapređenju uslova za rad u ovoj ustanovi, poručio je Jeftić.

Mještanin Milorad Savić je ovom prilikom nagradio Draženka Majstorovića i Anđelku Vasilić prigodnim poklonima za učešće u programu obilježavanja Dana Osinjske brigade.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here