Vijesti Kultura i obrazovanje OŠ “Đorđo Panzalović”: Zapažene uspjehe osinjski učenici proslavili u obnovljenom Domu kulture...

OŠ “Đorđo Panzalović”: Zapažene uspjehe osinjski učenici proslavili u obnovljenom Domu kulture – FOTO

0

Osinjska Osnovna škola “Đorđo Panzalović” obilježila je u ponedjeljak “Dan učeničkih postignuća” tradicionalnim programom u okviru kojeg se sumiraju rezultati rada ostvareni u školskoj godini na izmaku.

Ostvareni su zapaženi rezultati rezultati u nastavnim i vannastavnim aktivnostima, a posebno dobri rezultati ostvareni su na provjeri postignuća učenika devetog razreda iz srpskog jezika i matematike, kaže direktor škole Željko Stjepanović.

U okviru Dana učeničkih postignuća priređen je kulturno zabavni program, i to u obnovljenoj sali Doma kulture u Osinji. Naime, na inicijativu Savjeta učenika, a uz pomoć nekoliko privrednika porijeklom sa osinjskog područja, sala je okrečena, ugrađeni su reflektori, postavljena nova stakla i zavjesa na bini. To je urađeno uz pomoć preduzeća „Niwex“, „Sanino“ i „Kolor-B“, istakao je Stjepanović, zahvalivši se u ime učenika i radnika škole pomenutim donatorima.

Učenici OŠ „Đorđo Panzalović” su postigli zapažene rezultate i na opštinskim i regionalnim takmičenjima, pa su tako na opštinskom takmičenju iz poznavanja pokreta Crvenog krsta, učenice Milica Planinčević, Sanja Vukičević i Dijana Vidović, osvojile ekipno treće mjesto, baš kao i ekipa u sastavu Jelena Planinčević, Sara Starčević i Nikolina Nedić na opštinskom takmičenju „Misli mine“.

Na opštinskom takmičenju iz pravoslavne vjeronauke Ivana Babić je osvojila drugo mjesto, kao i Milica Planinčević iz istorije. Na istom nivou takmičenja iz matematike Jelena Planinčević je bila najbolja, dok je Jelena Kršić osvojila drugo mjesto. Na opštinskom takmičenju iz fizike Jelena Kršić bila je treća, dok je na opštinskom takmičenju iz srpskog jezika Jelena Planinčević osvojila drugo mjesto.

Na opštinskim takmičenjima ekipa ove škole osvojila je prvo mjesto u odbojci, kao i druga mjesta u fudbalu i pružanju prve pomoći.

Na opštinskom takmičenju iz atletike Nikolina Adžić je pobijedila, a Dragana Ćudić bila drugoplasirana u trci na 100 metara. U skoku u dalj Dragana Ćudić bila je drugoplasirana, dok je u bacanju kugle Gordana Babić osvojila prvo, a Jelena Kršić treće mjesto. Na regionalnom takmičenju iz gimnastike Jelenko Tadić je osvojio 3. mjesto.

Derventa Cafe

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here