Vijesti Kultura i obrazovanje OŠ “Nikola Tesla”: O posljedicama zemljotresa obavješteni nadležni organi

OŠ “Nikola Tesla”: O posljedicama zemljotresa obavješteni nadležni organi

8

Iz OŠ “Nikola Tesla” obavještavaju javnost, roditelje i učenike da je uprava škole preduzela sve potrebne korake nakon zemljotresa koji se desio krajem decembra.

– Obaviješteno je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, kao i lokalna zajednica. Čekamo da nadležna komisija pregleda objekat i utvrdi eventualni stepen oštećenja škole, kao i potvrdu za nastavak drugog polugodišta. Ništa se ne prepušta slučaju i o svim aktivnostima javnost će biti pravovremeno informisana kao i naši učenici, roditelji i zaposleni radnici škole, saopšteno je iz ove obrazovne ustanove.

Derventa Cafe

8 KOMENTARI

 1. Da ste umjesto onog rugla (ko fol parka) koje se nalazi na mjestu bivše OŠ Zdravko Čelar napravili jednu potpuno novu gradsku školu bilo bi puno bolje i korisnije svima. Mogli ste je nazvati OŠ “9.januar” Derventa, efekat bi bio čak i bolji nego sada što ste ono ruglo nazvali “9.januar”. A školu Nikola Tesla srušiti, nakon 110 godina i tri rata, ona je svoje odradila.

 2. Sjetićete se svi toga od idućeg ponedjeljka, kada preko 600 učenika zakrči Stari most, po onim uskim stazicama sa obe strane po kojima jedva jedna osoba može da hoda…… A zamislite tek četvrtak?!
  Doduše, dosta djece neće ni ići pješke, voziće ih roditelji ili babe i djedovi. Ali opet, bar polovina će ići pješke.
  Tj. 300 djece po one dvije stazice, uz prelaženje ulice pet, šest puta, a još bar 200 automobila u isto vrijeme preko Starog mosta i nazad, parkiranje kod škole, okretanje, uključivanje u saobraćaj, itd.itd.
  A ne, bilo je bitno izgraditi ono ruglo od tzv.parka, a djeca neka idu u sto i kusur godina staru školu. Ljudi Božiji, pa Josip Broz Tito da je rođen u Derventi mogao je pohađati školu Nikola Tesla, a čovjek je umro u 88-oj godini života, a umro je prije 41 godinu.
  Pravite novi Vatrogasni dom za sedam,osam vatrogasaca i nekoliko vozila, (pored postojećeg sasvim zadovoljavajućeg), a 600 – 700 djece iz centra grada, i to od 6-te do 14-te godine ko šiša……..
  Samo mogu reći sramota. Novca je bilo, i ima ga i sada da se napravi nova škola. I to bi firme tipa MB motors, 2D Zivkovic i sl.napravile za par mjeseci…
  Ovako, dođite svi da pogledate cirkus u saobraćaju koji će biti u ponedeljak 25.01. kada kolone auta i đaka pješaka krene preko Starog mosta i nazad

 3. Za Ja: Park već imamo, gdje je i bio zadnjih 50 godina. Samo je zapušten, a za sitne pare se mogao dovesti u red. I lijepo pješačkim mostom povezati Omladinsku ulicu, tj.novu školu sa parkom. Ovo što je izgrađeno na mjestu bivše škole Z.Čelar je sve samo ne park. A škole nema!
  I da, imaćemo, ali kada?? I za koliko para?!

 4. S obzirom ko je direktor u skoli Nikola Tesla, konobar iz Vagabonda, po struci to sto je i radio sa kupljenom diplomom dobro da se skola nije sravnila sa temeljom od zalosti i tuge. Direktor, a dvije mindjuse u uhu. To uzor djeci i vaspitac osnovaca. Da Bog da se zemaljska kugla prepolovila. Malo nam sva ova muka, treba jos i budale da nam vaspitavaju djecu.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here