Vijesti Društvo Osam miliona maraka za vodu i kanalizaciju

Osam miliona maraka za vodu i kanalizaciju

0

DERVENTA – Načelnik opštine Derventa Milorad Simić potpisao je ugovore sa izvođačima radova na poslovima rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže, ukupne vrijednosti osam miliona maraka.

Osam miliona maraka za vodu i kanalizaciju

U ime izvođača radova ugovore su potpisali, direktor AD “Komunalac” Derventa Đorđo Petković, zatim Slobodan Pilipović iz firme “Ludwig Pfeiffer ” Srbija-Njemačka koja je dobila posao na međunarodnom tenderu i Ozkan Yildirim iz konsultantske kuće “ILF”, Austrija.

Načelnik Simić rekao je da se radi o poslu koji se ostvaruje na osnovu dobijenog kredita od KfW banke u iznosu od četiri miliona evra.

– Dva miliona evra su bespovratna sredstva, koja će biti uložena u rekonstrukciju vodovodne mreže. Druga dva miliona evra kredita namijenjena su za obnovu kanalizacione mreže. Kredit je dobijen na period od 40 godina, sa grejs-periodom od deset godina i kamatnom stopom koja iznosi 0,75 odsto. Ovdje se radilo o međunarodnom tenderu za izbor izvođača radova i taj dio posla je i trajao nešto duže od uobičajenog – istakao je Simić.

Direktor AD “Komunalac”, Derventa Đorđo Petković izjavio da građani nemaju potrebu da strahuju, jer oni neće vraćati uzeti kredit, nego je to obaveza opštine Derventa i preduzeća.

– Trenutna situacija je zadovoljavajuća kada je u pitanju vodosnabdijevanje, prošao je period suša, nema redukcija vode. Završetkom ovog posla umnogome će biti unaprijeđeno cjelodnevno snabdijevanje grada vodom i poboljšana kanalizaciona mreža, ali to ne znači da će u potpunosti biti riješeni svi problemi – rekao je Petković.
Domaće firme

Predstavnik firme koja je dobila posao na međunarodnom tenderu Slobodan Pilipović izjavio je da su u potpunosti spremni da povjereni posao završe.

– Naša firma je u ovom poslu 75 godina i ovo je jedan u nizu poslova koji radimo u regionu, ali prvi posao na ovom tržištu. Značajan obim posla imamo u Crnoj Gori i drugim regionima, a na obavljanju posla u Derventi angažovaćemo domaće firme – naglasio je Pilipović.

Izvor: Glas Srpske

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here