Vijesti Društvo Lijepo druženje u Osinji: Obilježili 40 godina od završetka osnovnoškolskog obrazovanja

Lijepo druženje u Osinji: Obilježili 40 godina od završetka osnovnoškolskog obrazovanja

1
Foto: Siniša Čančarević

Nakon što su se prije tri mjeseca na istom mjestu okupili učenici generacije 1967/68, u dvorištu Osnovne škole “Đorđo Panzalović” proteklog vikenda je ponovo bilo veselo. Naime, više od pedeset bivših učenika generacije 1976/77 obilježilo je četiri decenije od završetka osnovnoškolskog obrazovanja.

Bio je to dirljiv susret nekadašnjih drugova iz školskih klupa, koji su došli sa svih strana svijeta posebno za ovu priliku. Mnogi od njih nisu se vidjeli svih tih godina, tako da je tema za razgovor bilo na pretek, a mnogim izblijedjelim sjećanjima udahnut je novi život.

Zadovoljstvo da se ponovo sastanu nakon tolikog perioda ponajviše duguju organizatorima Rodoljubu Kaloperoviću, Voji Đekiću, Marinku Dumonjiću, Slobodanu Nagradiću, Miladinu Aleksiću i Srećku Kovačeviću.

– Bilo je vrlo emotivno jer se mnogi od nas nisu vidjeli svih tih godina, a pa smo se ponovo upoznali. Obradovao nas je dolazak naših vršnjaka iz Njemačke, Austrije, Italije, a samo viša sila je spriječila da jedan od naših kolega dođe iz daleke Amerike. Mnogi su se promijenili, neki su postali uspješni privrednici u inostranstvu, ali su ipak prešli stotine kilometara da bi se odazvali pozivu, kaže Kaloperović.

Nakon fotografisanja pred školom u kojoj su proveli djetinjstvo, druženje su nastavili uz muziku, iće i piće u obližnjem ugostiteljskom objektu.

Dogovorili su se da naredno druženje bude ponovo za pet godina.

B. Nikolić – Derventa Cafe

1 komentar

  1. Još predlog direktoru škole. Otvorite račun za donacije za školu. Siguran sam da bi svako povodom ovakvog druženja mogao odvojiti u prosjeku 20 maraka u svrhu kupovine potrebnih sredstava za školu. Kada bi napravili konkretniji projekat (na primjer sanacija krova ili slično) siguran sam da bi u tu svrhu donirali mnogi Osinjani (kako fizička tako i pravna lica). Iskoristite savremene komunikacijske kanale (Facebook i ostalo) i krenite u akciju a kako bi podstakli ljude ljepo bi bilo objaviti ime i prezime svakog ko donira i koliko donira.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here