Vijesti Društvo Osma Republička izložba stočarstva u Velikoj Sočanici

Osma Republička izložba stočarstva u Velikoj Sočanici

0

Osma Republička izložba stočarstva održaće se u Velikoj Sočanici, u periodu od 16. do 18. avgusta, u organizaciji preduzeća “Lazarević Mikroprom” i Zemljoradničke zadruge ‘Lan” iz Velike Sočanice, opština Derventa.

Osma Republicka izlozba stocarstva u Velikoj Socanici

Veče izvorne muzike, odnosno takmičenje „izvornjaka“ u što boljem predstavljanju izvornog melosa otvara manifestaciju, a program počinje 16. avgusta u 20.00 časova.

Za 17. avgust je planirano takmičenje u pravljenju Posavskog gulaša, od  15.00 časova, gdje se očekuje dvedesetak takmičarskih ekipa. Za nedjelju 18. avgust u 12.00 časova je predviđeno svečano otvaranje izložbe, uz bogat kulturno zabavni program, te progašenje i dodjela nagrade šampionskom grlu.

„Vjerujemo da smo uspjeli pripremiti bogat program i da će svi posjetiovci i izlagači uživati i biti zadovoljni. Iza nas su godine iskustva u organizaciji ove manifestacije, a pored dobrog druženja stiču se nova saznanja i poslovne veze. Takmičenje izvornih grupa, pripremanje Posavskog gulaša, izložba grla stoke, izložba poljoprivredne mehanizacije i drugi sadržaji samo su dio program.“ kaže Željko Lazarević, predsjednik Organizacionog odbora.

Lazarević je dodao da organizacijom manifestacije žele da postaknu najbolje stočare u regionu i da ukažu šta treba uraditi da bi stočarstvo bila vodeća grana poljoprivrede u ovom dijelu Srpske.

Posavske novosti

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here