Vijesti Društvo Osnivanje foto kluba

Osnivanje foto kluba

0

U Derventi bi uskoro trebalo da bude osnovan foto klub s ciljem okupljanja ljubitelja fotografije na jednom mjestu, kao i lakšeg organizovanja izložbi.

Osnivanje foto kluba

Jedan od inicijatora za osnivanje ovog kluba je Ivan Živković, koji se umjetničkom fotografijom bavi već nekoliko godina. Njegovi radovi do sada su predstavljeni na tri samostalne izložbe u Derventi. Izlagao je i u Brodu, Banjoj Luci i Prijedoru, a neke od fotografija predstavljene su i u inostranstvu.

-Pored fotografije, bavim se i grafičkim dizajnom, ali i „stencil art-om“. Znanje iz tih oblasti, kao i iz oblasti umjetničke fotografije stekao sam na kursevima u Makedoniji, Austriji i Srbiji. Sve je to organizovano preko Omladinske organizacije „Derbent“, a do sada sam kod njih vodio i tri foto radionice i pokušao omladini da prenesem što više znanja iz oblasti umjetničke fotografije, priča Živković i dodaje da će jedan od zadataka foto kluba biti i organizovanje radionica u kojima će zainteresovani biti u prilici da nauče nešto o fotografiji.

Prema njegovim riječima za dobru fotografiju potrebno je „uhvatiti“ dobar trenutak, imati viziju i sve to spojiti s maštom. Takođe, neophodna je i kvalitetna fotografska oprema. -Da bi se napravila tehnički kvalitetna fotografija, potrebno je imati rasvjetna tijela, dobar objektiv, foto aparat, blic glave i mnogo druge opreme koja je za naše uslove skupa. Međutim, na kraju uvijek presuđuje autor fotografije, imao on aparat od 200 maraka ili od 7 hiljada, ističe Živković.

Najzanimljivije fotografije ovog autora su, kako tvrdi, nastale prilikom putovanja u Srbiji, Sloveniji, Austriji, Makedoniji, Mađarskoj… U skorije vrijeme planira organizovati izložbe fotografija pod nazivom „Sinema“ u Banjoj Luci i Istočnom Sarajevu. Riječ je o fotografijama kombinovanim sa grafičkim dizajnom, koje podsjećaju na filmske postere.

A.Đ. – Derventski list

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here