Vijesti Magazin Osnovano novo društvo ljubitelja prirode: Dervenćanima na dar markirana staza za šetnju...

Osnovano novo društvo ljubitelja prirode: Dervenćanima na dar markirana staza za šetnju – FOTO

0

U Derventi je prije nešto više od mjesec dana osnovano novo društvo koje okuplja ljubitelje prirode – Planinarsko društvo „Kesten“.

Osnivač ovog društva je Milan Kuzmanović, dugogodišnji planinar iz Dervente, učesnik planinarskih maratona na Fruškoj Gori, Kozari, Ozrenu i mnogih drugih.

Trenutno imamo 10 aktivnih članova, a želimo uključiti i aktivirati što veći broj mladih, te započeti dalje obilježavanje planinarskih staza, naročito na delovima Motajice poput Markovca. Želimo i da povežemo stazama izletište „Tešendić“ sa Ambarinama, poručili su iz ovog društva, uz poziv svim zainteresovanima da im se pridruže.

Članovi udruženja su već na početku pokazali da misle ozbiljno. Sopstvenim sredstvima obilježili su novu stazu na Motajici, koja je, kao poklon društva, namijenjena svim građanima, a ne samo planinarima.

Povodom otvaranja pomenute planinarske staze na obroncima Motajice, na relaciji Miškovci – Orljak – Lipe, kao i osnivanja društva “Kesten”, derventski planinari ugostili su prijatelje iz srbačkog “Videta”.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here