Vijesti Društvo Osnovna škola ”Đorđo Panzalović” Osinja: U školskim klupama nakon 50 godina –...

Osnovna škola ”Đorđo Panzalović” Osinja: U školskim klupama nakon 50 godina – FOTO

1

U Osnovnoj školi ”Đorđe Panzalović” u Osinji sastala se generacija maturanata 1967/1968. godine. Više od 30 njih stiglo je iz svih krajeva bivše Juge i inostranstva, gdje sada žive i rade.

Tako su se neki nakon 50 godina po prvi put susreli i ponovo upoznavali jer su se sjećanja izblijedila, a svi su se u pola vijeka i promijenili.

Naročito je bio dirljiv sa razrednikom Bogoljubom Koloperovićem i Nedeljkom Marićem, pale su i suze radosnice, nastavničke, dirljive, ali i učenika, između kojih vlada pravo poštopvanje. Bila je ovo uspješna generacija, od kojih su kasnije postali uspješne zanatlije, sveštenici, teolozi, inžinjeri, magistari, iako je većina već u peneziji.

Na održanom času razrednici su govorili svoja sjećanja, a učenici, kakav su životni put prošli i gdje su sve stigli, školovali se i uspješno radili i ostvarili penzije. Uglavnom svi se slažu da su imali težak put, ali i uspješan, te su zadovoljni. Učionica koji su napustili prije 50 godina tražeći svaki svoje životne puteve, bila je puna veselja i uzdisaja za vremenom koje je tako brzo prošlo.

Za to vrijeme mnogo čega se promijenilo, a oni su jedni drugima imali mnogo čega šta da kažu o sebi, svojoj djeci, napredovanju u poslu, o unucima, pa čak i praunucima.

Odata je dužna pošta preminulim i poginulim kolegama iz razreda.

Skup osnovaca je nakon nastavničkog časa i prozivke nastavljen druženjem, uz veselje i  opuštanje.

Novo okupljanje je zakazano za 5 godina.

Tekst i foto Savko Pećić Pesa

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here