Vijesti Sport Ostvaren dugogodišnji san

Ostvaren dugogodišnji san

0

Prije tri mjeseca realizovana je ideja stara nekoliko godina. Derventska sportska porodica postala je bogatija za još jednog člana – Ženski rukometni klub.

Ostvaren dugogodisnji san

Ovo je, uz odbojkaške klubove Derventa i Osinja, treći sportski kolektiv koji okuplja isključivo djevojke. Inicijativu je pokrenula i realizovala grupa sportskih entuzijasta, kojoj rukomet nije stran. Naime, za predsjednika kluba izabran je Milorad Bjelošević, nekadašnji igrač Dervente, a uloga sportskog direktora i trenera povjerena je još aktivnom igraču Davoru Todoriću.

Pored njih dvojice, u Upravni odbor ŽRK Derventa izabrani su Goran Jeftić, Zlatko Zeničanin, Salih Pala i Siniša Kuzmanović.

– Ideja za osnivanje Ženskog rukometnog kluba pokrenuta je još prije nekoliko godina, ali realizovana je u martu ove godine, kada je, uz završetak svih administrativnih formalnosti, obavljena registracija u sudu. Namjera nam je da formiramo zdrav i kvalitetan sportski kolektiv, otvoren za sve djevojke koje žele da se bave ovim atraktivnim sportom – rekao je predsjednik kluba Milorad Bjelošević.

Odmah po osnivanju, klub je počeo da okuplja zainteresovane igračice u trenažnom procesu i sada ih je četrdesetak. – Postoji veliko interesovanje djevojaka. Mi sad radimo sa igračicama od 12 godina i starijim, ali naš plan je da od jeseni formiramo još jednu, mlađu selekciju – istakao je sportski direktor Davor Todorić.

Ekipa ŽRK Derventa na teren bi, kad je o zvaničnim susretima riječ, trebala na jesen, ali u mlađim selekcijama. Prvo će se takmičiti u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji, dok će s nastupom seniorskog sastava, ipak, malo da sačekaju.

– Prvi rang u kome možemo da se takmičimo u seniorskoj konkurenciji je Prva liga RS, pa želimo što bolje da se pripremimo, prije nego što odlučimo da se takmičimo – zaključio je Todorić.

Č.V. – Glas Srpske

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here