Vijesti Društvo Ostvareni prvi kontakti: Derventa i Domodedovo žele privrednu i kulturnu saradnju –...

Ostvareni prvi kontakti: Derventa i Domodedovo žele privrednu i kulturnu saradnju – VIDEO

0

Načelnik opštine Milorad Simić sa saradnicima predstavio je delegaciji Privredne komore okruga Domodedovo iz moskovske oblasti potencijale naše opštine. Razgovaralo se o mogućnostima saradnje u oblasti privrede, kulture i sporta, takođe.

Simić je nakon sastanka rekao novinarima da je rusku delegaciju upoznao o privrednom ambijentu na području Dervente, poslovanju stranih kompanija i njihovom međusobnom umrežavanju.

Bilo bi lijepo i poslati nekolicinu mladih na doškolovavanje i edukacije u Podmoskovlje da bi svi oni dobili priliku da nešto novo nauče, a mi stariji da kroz privredne sajmove ostvarimo kontakte. Rado sam prihvatio poziv za uzvratnu posjetu, naglasio je Simić.

Delegacija Republike Srpske i Dervente pozvana je na forum „Ja, građanin Podmoskovlja”, na kojem bi se predstvili tamošnjim privrednicima, političarima, sportistima i umjetnicima, a načelnik opštine Derventa dobio je poziv za učešće u paradi pobjede nad fašizmom, odnosno na maršu “Besmrtnog puka”.

U delegaciji koja je posjetila Derventu bili su zamjenik predsjednika Privredne komore okruga Domodedovo Aleksandar Tanarev, predsjednik Komisije za ekonomski razvoj, investicije i inovacije Popov Aleksandar Sergejevič i predsjednik komisije za sport, kulturu i patriotsko vaspitanje Leonid Puliga.

Mi dajemo prioritet radu sa mladima i bilo bi nam drago ako bismo bili u mogućnosti da mladima iz RS prenesemo svoja iskustva i da razvijamo kod svih patriotski naboj koji mi imamo, rekao je Puliga.

Inače, Domodedovo, grad od oko 100.000 stanovnika, je sjedište istoimenog okruga i dio Moskovske oblasti.

Ruska delegacija prethodno je posjetila Brod i Stanare.

Derventa Cafe/TV K3

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here