Vijesti Hronika Osumnjičen za prijetnje i obljubu maloljetnice

Osumnjičen za prijetnje i obljubu maloljetnice

0

Četrdesetšestogodišnji Dervenćanin E.M. osumnjičen je da je obljubio maloljetnicu, ali i prijetio njoj i njenoj sestri, pišu Nezavisne.

Detalje ovog šokantnog slučaja otkrilo je Okružno javno tužilaštvo Doboj, na čiji je prijedlog, odlukom Osnovnog suda u Derventi, osumnjičenom određen pritvor.

Terete ga za polnu zloupotrebu djeteta starijeg od 15 godina, ali i za ugrožavanje sigurnosti.

Osumnjičeni se tereti da je od 28. februara do 8. avgusta ove godine, na raznim mjestima u Derventi, a nakon što je upoznao maloljetnicu, rođenu 2004. godine, stekao njeno povjerenje, nad njom nekoliko puta izvršio obljubu uz prijetnju njoj i njenoj sestri da ne smiju nikome reći za njihov odnos, iako je znao da je ona maloljetna i da između njih postoji velika nesrazmjera u zrelosti i u uzrastu, naveli su iz Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

I to nije sve, sudeći prema optužbama s kojim je suočen, mogao bi odgovarati i za ozbiljne prijetnje.

Od aprila pa do 7. avgusta u Derventi, osumnjičeni je maloljetnici upućivao ozbiljne prijetnje da će ubiti nju i njoj bliske osobe, ukoliko njena sestra prestane da se viđa sa njim, te joj prijetio da će je sresti negdje na putu i ubiti. Te prijetnje su kod maloljetnica prouzrokovale osjećaj straha i ugroženosti za njihov život i život članova njihove porodice, istakli su iz Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Kako je potvrđeno “Nezavisnim novinama”, tužilac je zatražio da mu bude određen pritvor zbog bojazni da će boravkom na slobodi ponoviti krivično djelo ili uraditi ono što je zaprijetio. Pritom, istaknuto je da četrdesetšestogodišnjaku prijeti robija.

Za polnu zloupotrebu djeteta starijeg od 15 godina može se izreći zatvor od dvije do osam godina, naveli su iz Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Odlučujući o prijedlogu za pritvor, sudija Osnovnog suda u Derventi prihvatio je kao osnovan prijedlog tužioca i na mjesec dana poslao iza brave E.M.

Avokat osumnjičenog se, kako se dodaje, žalio na ovu sudsku odluku, ali je Osnovni sud u Derventi odbio tu žalbu, jer su se u konkretnom slučaju, kako je naglašeno, stekli uslovi za određivanje pritvora.

Nezavisne

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here