Vijesti Društvo Oštra osuda župnikovog ponašanja

Oštra osuda župnikovog ponašanja

0

Boračka organizacija opštine Derventa najoštrije osuđuje ponašanje derventskog župnika Filipa Maršića, koji pjevanjem nacionalističkih pjesama ponovo vrijeđa srpske borce, kao i porodice poginulih boraca.

Ostra osuda zupnikovog ponasanja

Od Foruma za bezbjednost opštine Derventa, kao i nadležnih organa i tužilaštva tražimo da protiv Filipa Maršića bude pokrenut odgovarajući postupak za govor mržnje i podsticanje na vjersku netrpeljivost. Naime, župnih Maršić pjeva „Posavino ravna, nećeš nikad biti pravoslavna“, poziva vjernike da mu šalju poštu na adresu „Trg Svetog Jure“, iako se nalazi na adresi Trg Oslobođenja, a nedavno je vrijeđao i kleo radnike pošte.

Ovakvim istupima on širi nacionalnu mržnju i netrpeljivost, vrijeđa srpski narod, a hrvatskom stanovništvu koje živi u Derventi i koji takođe osuđuje župnikove istupe, otežava suživot sa Srbima, smatra Boro Dobrilović, predsjednik derventske Boračke organizacije. On podsjeća da se na adresi Trg oslobođenja, koji župnik zove „Trg Svetog Jure“, nalaži i bivši Dom JNA, koje je na početku rata 1992. godine korišćen kao logor za Srbe.

-Iz župnikovih izjava zaključujemo da bi on ponovo protjerao Srbe iz Posavine. Svjedoci smo da su i Hrvatska, ali i čitav svijet osudili ponašanje hrvatskog fudbalera Josipa Šimunića, zbog obraćanja navijačima ustaškim pozdravom, te da se protiv njega vodi krivični postupak. Nedopustivo je da se u Hrvatskoj osuđuje i kažnjava širenje ustaštva, a da se to u Republici Srpskoj odobrava. Zbog toga Boračka organizacija traži da Filip Maršić bude kažnjen i da u Derventu dođe župnik koji će miriti narod, a ne vrijeđati i zavađati, kaže Dobrilović.

Boračka organizacija opštine Derventa/Derventski list

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here