Vijesti Sport Otvoren 24. turnir u odbojci na pijesku, na terenima u Gradskom parku...

Otvoren 24. turnir u odbojci na pijesku, na terenima u Gradskom parku i reprezentativci – FOTO

0

Međunarodni turnir u odbojci na pijesku “Derventa open 2024”, otvoren danas na terenima u Gradskom parku, privukao je 14 ženskih i 12 muških ekipa iz BiH, Srbije i Hrvatske.

Oni će se nadmetati za nagradni fond od 4.000 KM, istakao je Zlatko Miodanić, jedan od organizatora sportskog nadmetanja koje doživljava 24. izdanje.

Ovo je prvi turnir u odbojci organizovan u BiH u poslijeratnom periodu, a uvršten je i u međunarodni kalendar takmičenja turnira u odbojci na pijesku. Prvi dan je kvalifikacioni, igra se po sistemu dvostruke eliminacije, dok nas sutra očekuje završinca. Pored toga što je međunarodnog karaktera, na turniru učestvuju i reprezentativci poput kapitena reprezentacije BiH Anđelke Radišković, četverostruke pobjednice Tamare Đape ili Žarka Kisića, kapitena OK „Vojvodina“, naglasio je Miodanić.

Radiškovićeva je ovog ljeta Sloveniju zamijenila Crnom Gorom i od jeseni će nastupati za Herceg Novi.

Imamo jako dobrih parova ovdje i ovo je jedan od meni najdražih turnira. Iz godine u godine je uvijek bolji i moram da pohvalim organizatora. Ljudi iz OK “Derventa” se trude i to je najbolja promocija odbojke, istakla je Radiškovićeva, dodajući da joj je cilj osvajanje turnira.

Ovu tradicionalnu manifestaciju, koja će trajati danas i sutra, otvorio je zamjenik gradonačelnika Siniša Jeftić koji je istakao da je ovaj turnir postao prepoznatljiva manifestacija u Derventi i šire.

Čestitamo Odbojkaškom klubu “Derventa” i našim učesnicima koji su postali istinski prijatelji Dervente. Ovo je jedna divna slika u mozaiku ljetnih dešavanja u Derventi, istakao je Jeftić.

Otvaranju je prisustvovao i načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Slaven Pašalić.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here