Vijesti Društvo Otvoren centar za obuku na računarima

Otvoren centar za obuku na računarima

0

U prostorijama derventskog Udruženja ratnih vojnih invalida prije par dana otvoren je Centar za obuku rada na računarima za osobe sa invaliditetom.

GrbOpstineDerventa

Opremu za Centar – deset računara donirao je biznismen Slobodan Pavlović, koji je rekao da ovo nije prva donacija ovakvog tipa, namijenjena ratnim vojnim invalidima u Republici Srpskoj.

“Pomogao sam otvaranje sličnih centara u Brčkom, Doboju i drugim mjestima. Namjeravam da u Brčkom otvorim mali pogon u kojem bi invalidi izrađivali razne rukotvorine”, rekao je Pavlović za Srnu. On je dodao da će profesori sa fakulteta u Slobomiru besplatno pružati obuku za rad na računarima u centrima gdje god budu otvoreni.

Predsjednik Udruženja ratnih vojnih invalida iz Dervente Zoran Kolundžija rekao je da će se na računarima najprije obučavati ratni vojni invalidi i članovi njihovih porodica a da će kasnije isto moći da učine i ostali građani. Kolundžija je naveo da će nakon završene obuke svi učesnici dobiti sertifikat o završenoj obuci na računarima.

SRNA

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here