Vijesti Kultura i obrazovanje Otvorena izložba slika slikara učesnika Likovne kolonije „Patkovača“

Otvorena izložba slika slikara učesnika Likovne kolonije „Patkovača“

0

U organizaciji Udruženja likovnih stvaralaca „ULIKS“ Derventa, u Centru za kulturu otvorena je izložba slika koje su nastale tokom održavanja pete i šeste Međunarodne likovne kolonije „Patkovača“.

Posavske novosti

Predsjednik Udruženja „ULIKS“ Derventa Saša Bogdan kaže da je u galeriji Centra za kulturu izloženo oko 40 slika.

– Dio slika ostaje ovdje trajno, jedan dio će svoj mir naći u prostorijama biblioteke i drugim mjestima, gdje će svakodnevno ljubitelji ove umjetnosti imati priliku da ih vide i uživati u djelima slikara koji su učestovali na dosadašnjim susretima- kaže Bogdan.

Zamjenik načelnika opštine Derventa Igor Žunić prilikom otvaranja izložbe naglasio je velik značaj izloženih djela slikara, koji provedu nekoliko dana pokraj rijeke Ukrine i dobar dio svojih djela poklone gradu Derventi.

N.S. – Posavske novosti

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here