Vijesti Kultura i obrazovanje Po struci inženjer, u duši umjetnik: Otvorena izložba Zorana Gojkovića – FOTO

Po struci inženjer, u duši umjetnik: Otvorena izložba Zorana Gojkovića – FOTO

0

U Centru za kulturu narednih sedam dana zainteresovani će moći pogledati dio opusa slikara Zorana Gojkovića.

Iako je po struci je mašinski inženjer Zoran Gojković bavi se slikarstvom četiri decenije, a ljubav prema ovoj vrsti umjetnosti započela je još u studentskim danima kroz strip i crtanje, da bi potom u svom stvaranju dodavao tuš. Vremenom je svoje radove slikao suvim bojama, pastelom, potom uljem na platnu, a posljednjih godina preferira akril na platnu i kartonu.

Prije desetak godina izlagao je upravo u Centru za kulturu, a redovan je učesnik i likovne kolonije “Patkovača”, a večerašnja izložba je svojevrsni presjek radova od 2014. godine do danas.

Iz svake godine ima po neka slika. Ima tu i ulja i akrila, ali i kombinacija. Tematski, ima dosta pejzaža, figura ljudi i životinja, ali i cvijeća jer me trenutno ti motivi najviše privlače, opisao je Gojković.

Muzičku notu izložbi dala je talentovana violinistkinja Maja Orlando.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here