Vijesti Kultura i obrazovanje Otvorena likovna kolonija

Otvorena likovna kolonija

0

Zaštita vodenog cvijeta slogan je Šeste međunarodne likovne kolonije ”Patkovača 2010”,  koja je sinoć otvorena na gradskom kupalištu Patkovača na rijeci Ukrini.

Otvorena likovna kolonija

Uz prisustvo velikog broja ljubitelja likovne umjetnosti i gostiju, koloniju je otvorio načelnik opštine Derventa Milorad Simić, koji je tom prilikom rekao da je ovo još jedna značajna kulturna manifestacija, koja se održava ovih dana u Derventi.

Prema riječima predsjednika udruženja likovnih stvaralaca ”ULIKS”  Derventa Saše Bogdana u narednih sedam dana na rijeci Ukrini će boraviti i  kistom na platno prenositi svoje impresije u  sliku 15 stvaralaca iz Republike Srpske, Češke, Srbije Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Isto toliko se očekuje umjetnika da će posjetiti koloniju iz susjednih gradova, kao i iz inostranstva, te više od 30 omladinaca i djece iz Dervente, koji će zajedno sa umjetnicima slikati i učiti osnove slikarstva.

Savko Pećić Pesa

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here