Vijesti Kultura i obrazovanje Otvorena prva samostalna izložba mlade umjetnice Sare Savić – FOTO

Otvorena prva samostalna izložba mlade umjetnice Sare Savić – FOTO

0
Sara Savić/Foto: Dragan Mišić

U Narodnoj biblioteci “Branko Radičević” sinoć je otvorena izložba mlade akademske slikarke Sare Savić, njena prva samostalna, pod nazivom “Cjelovitost”. Zainteresovani izložbu mogu pogledati i u narednom periodu.

Predstavila je slike koje su nastajala protekle dvije godine, većinom rađene tehnikom ulja na platnu, kaže mlada umjetnica.

Nastojeći da prikažem dinamičan odnos unutar svega postojećeg često koristim figuru u pokretu, birajući uobičajene položaje tijela, izostavljajući naglašavanje individualnih karakteristika modela. Shodno tome, portret je nekad potpuno zanemaren, gdje ostavljajući lične identitete po strani, naglasak prebacujem na kolektivni identitet. Ovi radovi govore o jedinstvu svega što živi i raste sačinjavajući jedan organizam unutar kojeg mi cirkulišemo u svojoj međuljudskoj zavisnosti, koje postajemo nesvjesni, opisuje svoj rad mlada slikarka.

Sara Savić rođena je 10. marta 1997. godine u Tesliću, a njeno obrazovanje počinje u osnovnoj školi „19. april“ u Derventi, gdje završava i gimnaziju 2016. godine.

Iste godine upisuje Akademiju umjetnosti na Univerzitetu u Banjoj Luci, na odsjeku slikarstvo. Tokom studija bila je stipendista Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i učestvovala je u brojnim kolektivnim projektima i izložbama.

Diplomirala je u julu 2020. godine u klasi profesora Radoslava Tadića, prosjekom 9,74.

Foto-galerija Dragana Mišića:

Derventa Cafe

 

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here