Vijesti Društvo Otvorena Terapijska zajednica „Izvor“ Plehan

Otvorena Terapijska zajednica „Izvor“ Plehan

0

U Derventi je ozvaničen rad Terapijske zajednice „Izvor“ Plehan, koja je nastala kao rezultat projekta koji realizuje Humanitarno karitativna organizacija „Kruh sv. Ante“ iz Sarajeva, u vrijednosti oko milion maraka. Glavni donator projekta je „Caritas“ iz Njemačke.

Otvorena Terapijska zajednica Izvor Plehan

– Prvu molbu uputili smo 17. novembra 2005. godine opštini Derventa da nam dodjeli ruševnu zgradu OŠ „Anto Majstorović“, a naredne godine dobili smo saglasnost i potpisali Memorandum o razumjevanju. Krenuli smo od nule, uputili smo oko 60 raznih molbi na mnoge adrese i uspjeli smo da dobijemo Rješenje Vlade RS od 18.09.2008. godine za dodjelu traženog prostora i to na period dok traje projekt- rekao je fra Stipan Radić, direktor HKO “Kruh sv. Ante“ Sarajevo.

Prema riječima Jelene Damjanac, projekt koordinatora Terapijske zajednice „Izvor“ Plehan u prvoj godini u objektu će biti smješteno 12 osoba, dok u drugoj godini njihov broj može da bude 25, a po potrebi 30 osoba.

– Ovdje će se pružati stručne individualne i pojedinačne terapije, radne aktivnosti, duhovne i kreativne aktivnosti, oni će učiti zanat i još mnoge aktivnosti koje će doprinjeti njihovoj izgradnji, odnosno vraćanju u svakodnevni život. Rehabilitacija se može procjeniti za neke „drage momke“ kako ih mi zovemo od šest do dvije godine boravka- kaže Damjanac. Po treći put u Terapijskoj zajednici se našao Vanja Krstić (33) iz Banja Luke.

Više u izdanju lista Posavske novosti Broj 64.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here