Vijesti Društvo Otvorena Terapijska zajednica „Izvor“ Plehan

Otvorena Terapijska zajednica „Izvor“ Plehan

0

U Derventi je ozvaničen rad Terapijske zajednice „Izvor“ Plehan, koja je nastala kao rezultat projekta koji realizuje Humanitarno karitativna organizacija „Kruh sv. Ante“ iz Sarajeva, u vrijednosti oko milion maraka. Glavni donator projekta je „Caritas“ iz Njemačke.

Otvorena Terapijska zajednica Izvor Plehan

– Prvu molbu uputili smo 17. novembra 2005. godine opštini Derventa da nam dodjeli ruševnu zgradu OŠ „Anto Majstorović“, a naredne godine dobili smo saglasnost i potpisali Memorandum o razumjevanju. Krenuli smo od nule, uputili smo oko 60 raznih molbi na mnoge adrese i uspjeli smo da dobijemo Rješenje Vlade RS od 18.09.2008. godine za dodjelu traženog prostora i to na period dok traje projekt- rekao je fra Stipan Radić, direktor HKO “Kruh sv. Ante“ Sarajevo.

Prema riječima Jelene Damjanac, projekt koordinatora Terapijske zajednice „Izvor“ Plehan u prvoj godini u objektu će biti smješteno 12 osoba, dok u drugoj godini njihov broj može da bude 25, a po potrebi 30 osoba.

– Ovdje će se pružati stručne individualne i pojedinačne terapije, radne aktivnosti, duhovne i kreativne aktivnosti, oni će učiti zanat i još mnoge aktivnosti koje će doprinjeti njihovoj izgradnji, odnosno vraćanju u svakodnevni život. Rehabilitacija se može procjeniti za neke „drage momke“ kako ih mi zovemo od šest do dvije godine boravka- kaže Damjanac. Po treći put u Terapijskoj zajednici se našao Vanja Krstić (33) iz Banja Luke.

Više u izdanju lista Posavske novosti Broj 64.

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here