Vijesti Društvo Ovako izgleda Sajmište uoči otvaranja 168. Derventskog vašara – FOTO

Ovako izgleda Sajmište uoči otvaranja 168. Derventskog vašara – FOTO

0

Do zvaničnog otvaranja 168. Derventskog vašarau ponedjeljak od 9 časova ostali su još samo sati, pa smo odlučili da našim čitaocima donesemo dio atmosfere.

Najveći dio posla priređivači zabavnih djelatnosti su uglavnom obavili, dok se trgovci ipak spremaju za najudarnije dane. Vašar će, podjećamo, trajati do 30. avgusta.

I ove godine očekuje nas dosta atrakcija, poput Kuće straha, Zida smrti, velikog broja autodroma, kao i ringišpili, “balerine” i dvije “kamikaze”.

Naći će se tu i ponešto za svakoga jer će, po običaju, biti organizovan i veći broj šatora sa izvođačima izvorne muzike, a svoju šaroliku ponudu predstaviće i trgovci.

Organizator manifestacije je, kao i prethodnih godina, derventski „Komunalac“.

Tokom trajanja vašara, na parking prostorima posebno određenim za tu namjenu, pomenuta usluga će se naplaćivati 2 marke za putnička i 4 za teretna vozila.

Radno vrijeme svih objekata na lokaciji Vašara, od 26. do 30. avgusta, je od 9.00 časova do 03.00 časa narednog dana, a radno vrijeme trgovinskih, zanatskih i uslužnih radnji na području grada je od 06.00 do 03.00 časa narednog dana.

Podsjećamo, istorijat vašara počinje davne 1851. godine, kada je pravoslavno stanovništvo od tadašnje turske vlasti izdejstvovalo odobrenje za izgradnju stare crkve “Uspenja Presvete Bogorodice” u Srpskoj varoši. Tim povodom na praznik Velike Gospojine održano je veliko narodno slavlje koje je postalo tradicionalno.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here