Vijesti Društvo Ovako je nastao pješački prelaz koji je zbunio Dervenćane

Ovako je nastao pješački prelaz koji je zbunio Dervenćane

1

Izgradnjom ulice “9. januar” dio koji spaja “slijepu” uličicu i ulicu Kralja Petra I dobio je još više na značaju kao raskrsnica puteva, a što je oduvijek zapravo i bilo, kažu u Odjeljenju za stambeno komunalne poslove.

Umjesto klasične raskrsnice, prilikom izgradnje “slijepe” ulice je zapravo samo “spušten” trotoar, tako da je i naslijeđeno polovično rješenje, podsjećju u Odjeljenju.

Prilikom izgradnje ulice koja nosi ime i prolazi pokraj parka “9. januar” planirano je da se radi i rekonstrukcija tog dijela, odnosno izgradnje raskrsnice ka ulici Kralja Petra I, ali je odlučeno da tu trenutno još nije potrebno mjenjati asfalt, vodeći se time da je praktičnije to riješiti kad se bude rekonstruisala glavna ulica, pojašnjavaju u nadležnom Odjeljenju, dodajući da je u međuvremenu naručena i postavljena signalizacija prema prvobitnoj ideji koja je podrazumijevala raskrsnicu.

Iako priznaju da na prvi pogled izgleda čudno, napominju da je stvarno stanje takvo da tu treba da bude raskrsnica, pa samim tim i pješački prelaz, te da je na kraju krajeva ipak prvenstveni cilj da se vozači automobila upozore da na tom dijelu puta pješaci imaju prednost.

Do realizacije krajnjeg rješenja, odnosno rekonstrukcije ulice Kralja Petra I, bitnije je naglasiti funkciju koji prelaz za pješake ima na mjestu sučeljavanja dviju ulica, nego gledati estetiku. Za sigurnost svih učesnika u saobraćaju na tom području pozivamo vozače da ne parkiraju vozila po bokovima uličice jer je to mnogo veći sigurnosni problem od horizontalne signalizacije, navode.

Derventa Cafe

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here