Vijesti Kultura i obrazovanje Ove godine bez pripremne nastave za djecu predškolskog uzrasta

Ove godine bez pripremne nastave za djecu predškolskog uzrasta

0

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske donijelo je odluku da neće biti organizovan predškolski program za djecu u godini pred polazak u školu, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture.

Za razliku od prethodnih, ove godine zbog nepovoljne epidemiološke situacije, otežane organizacije rada i preporuka Instituta za javno zdravstvo izostaće pripremna nastava.

Dodaje se da od 69 osnovnih škola i 38 predškolskih ustanova, koje su se prijavile za program, veći broj njih nema odgovarajuće uslove za realizaciju programa.

– Odluka Ministarstva donesena je u skladu sa svim preporukama Instituta za javno zdravstvo RS, pri kojoj se vodilo računa da program bude dostupan svakom djetetu u većini jedinica lokalne samouprave RS. U vidu je bila i činjenica da se zbog poštivanja epidemioloških mjera organizacija nastave ostvaruje na drugačiji način i da mnoge osnovne škole nemaju prostorne uslove za realizaciju pomenutog programa, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here